Бяха раздадени наградите "Пулицър"

Бяха раздадени наградите "Пулицър" | StandartNews.com

Вчера в Ню Йорк бяха раздадени наградите за журналистика "Пулицър". В категорията "служба на обществото" Аssociatet Press бе отличен за редица репортажи, посветени на робските условия, при които работят жителите на рибарско селище в Индонезия.

Вестник "Лос Анджелис таймс" бе отличен в категорията "Извънредна новина" за отразяването на масовото убийство в Сан Бернардино в края на миналата година, информира още бТВ.

"Ройтерс" и "Ню Йорк таймс" си поделят приза за най-добра фотография от "Извънредна новина" за снимките, свързани с бежанската криза в Европа и Близкия изток.

За най-добра работа в областта на международната журналистика награда получи журналистката от "Ню Йорк Таймс" Алис Рубин за работата и по серия материали за жените в Афганистан, допълва БГНЕС.

Репортери от "Лос Анджелис Таймс" бяха наградени за отразяване на атентата в Сан Бернардино, Калифорния, при който бяха убити 14 и ранени 21 души. Те получиха награди в категорията "Оперативност при отразяване на събитията".

Година след като списанията влязоха в част от категориите на "Пулицър" The New Yorker получи две награди - за телевизионната критика на журналистката Емили Нусбаум и за статията на Катрин Шулц - The Really Big One, посветена на сеизмичната обстановка в щата Калифорния.

Наградите "Пулицър" са учредени през 1917 г. на името на американския журналист и издател Джоузеф Пулицър и отбелязват своя 100-годишен юбилей.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай