Антон Дончев стана Рицар на годината

Антон Дончев стана Рицар на годината | StandartNews.com

Тамплиерът Румен Ралчев взе наградата на в. "Стандарт" - "Майстор на перото"

Акад. Антон Дончев стана носител на голямата награда "Рицар на годината 2014". Българските тамплиери връчиха високото отличие на един от най-знаковите ни автори по време на традиционния бал на братството в хотел "Кемпински". "Аз съм автор на "Странния рицар на свещената книга". Може би провидението се е опитало да ме предупреди. Дошло е времето на рицарите. Нашето време вика духовете на рицарите. Това, което прави Орденът, са невероятни за нашето време неща", заяви по време на церемонията акад. Дончев. Писателят сподели още, че е възпитаник на училището за даровити деца. И пожела на всички малчугани, които Орденът на тамплиерите подкрепя, да оставят запомняща се следа и след 70 години.

Великият приор на Приорат България Румен Ралчев пък бе удостоен с признанието "Майстор на перото" на в. "Стандарт". Главният редактор Славка Бозукова връчи наградата на Ралчев за четирилогията, посветена на философията на тамплиерството и масонството. "Благодаря за честта отново да бъда поканена на вашето тържество. Искрено се радвам на вашата общност, защото ценностите, които изповядвате, са особено ценни в днешно време", каза Бозукова пред рицарите в залата. В словото си тя поздрави акад. Дончев за тамплиерската награда. Пред множеството пък Ралчев подчерта, че членството в тези общества е повод за чест и за гордост. На церемонията плакет получи и зам.-образователният министър Ваня Кастрева. "Чувствам се сред хора, посланици на доброто. Бъдете благословени в делата и мислите си", каза Кастрева.

Рицарите събраха и средства за фонд за даровити деца. Благородната кауза е посветена на млади таланти, които ще могат да участват със свои рисунки в специален конкурс. Той ще се провежда до началото на месец май, а отличените ще получават годишна стипендия от тамплиерите. "Днес сме се събрали да започнем създаването на фонд за даровити деца. Със своите скромни усилия Орденът ще допринесе за тази инициатива", обясни Великият приор на Приорат България генерал-майор Румен Ралчев. Той разказа на своите братя и сестри, че вече е стартирал конкурса в повече от 20 града в страната. Самата изложба и стипендиантите ще станат ясни около 24 май.

Специален гост на бала на братята и сестрите бе Йерусалимският митрополит Теодосий. "Моля се за България и всички да живеем в мир и любов", благослови той родните тамплиери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай