Жана Бергендорф пее на фестивал в Петрич

Жана Бергендорф пее на фестивал в Петрич | StandartNews.com

Певицата Жана Бергендорф ще пее на Международния музикален фестивал „Златен кестен" в Петрич. Събитието ще се открие официално в петък /7 октомври/ на градския площад с изява на Танцова формация „Пловдивъ", финалист във формата „България търси талант". Същата вечер организаторите ще почетат паметта на поета Евтим Евтимов, дългогодишен член на журито на фестивала. Специален гост ще бъде синът му Венко Евтимов. Първата фестивална вечер ще даде началото и на конкурса за нова популярна песен.

Журито, което ще оценява изпълненията, е в следния състав: Григор Копров – композитор и носител на много международни награди; Красимир Гюлмезов –композитор, аранжор и инструменталист; Петко Петков – ръководител на ВГ „Трамвай №5 "; Мая Дакова – дългогодишен вокалист на ВГ „Трамвай №5"; Илияна Попова – зам. кмет „Хуманитарни дейности" на община Петрич. Гостуващ изпълнител на сцената в Петрич след представяне на конкурсните песни ще бъде най-новата звезда на българската поп сцена Дара, финалист от „Х ФАКТОР".

Гала вечерта на „Златен кестен" на 8 октомври ще започне с награждаване на отличените изпълнения в конкурса. Веднага след церемонията зрителите ще се насладят на изпълненията на Трио „Хипнотик", на рецитал на младите звезди на Петрич – Живка Захариева, Яница Рагева и Томислава Тушинова. Фестивалът ще бъде закрит с гост-изпълнителя Жана Бергендорф, която ще напусне къщата на „Вип Брадър", за да стъпи на сцената в Петрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай