Търг за микрофон на ФСБ помага на Стохата

Търг за микрофон на ФСБ помага на Стохата | StandartNews.com

Перник. Истинска рок фиеста се готви в Перник за рождения ден на рок музиканта Стоян Стоянов - Стохата. "Стандарт" разказа за неговата съдба в рамките на кампанията "Възкреси доброто". След измама от имотната мафия Стохата остана без дом, а заради менталните му увреждания след тежка катастрофа от преди около 20 години той трудно се грижи сам за себе си.

За дата на фиестата е избран рожденият ден на рокаджията 24 февруари. В концерта ще участват Милена Славова, Фънки с "Черно фередже", БТР, "Конкурент", Звезди и "Аналгин", Васко Кръпката и "Подуене блус бенд". От фондация "Български рок" подариха трофеен микрофон, използван за концерти от легендарната рок група ФСБ от 1978 до 1992 г. За него във Фейсбук вече тече търг с явно наддаване. Разиграват се и юбилейни монети.

Вече е факт и съдебното решение, което постановява, че Стоян не е в състояние да взема самостоятелни решение. На това основание местната власт ще му назначи попечителски съвет и ще издаде настанителна заповед на музиканта за определеното му общинско жилище. Апартаментът вече се ремонтира от приятелите на Стоян. Събират се и дарения за обзавеждане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай