Талантът на хор „Йоан Кукузел” превзе Нотр Дам дьо Пари

Талантът на хор „Йоан Кукузел” превзе Нотр Дам дьо Пари | StandartNews.com

Талантът на хор „Йоан Кукузел" превзе Нотр Дам дьо Пари в четвъртък вечерта и изправи на крака публика от 1 200 души, изпълнила докрай прочутата парижка катедрала. Концертът на ангелогласните български хористи бе и своеобразен триумф на културата на България в сърцето на Париж в дните на откриването на българската изложба „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България" в Лувъра, информират от пресцентъра на културното министерство.

Монсеньор Патрик Жакен – архиепископ и ректор на Нотр Дам дьо Пари, благодари на министър Вежди Рашидов и на Българския културен институт в Париж за невероятното преживяване от досега с таланта на българския хор.

„Гласовете на певците от „Йоан Кукузел" са божествени, зная, че ги наричат ангелогласни, но не зная дали ангелите могат да пеят толкова прекрасно като тях. Те превзеха не само Нотр Дам, но и нашите сърца, песнопенията им ни накараха да общуваме с Бога" - с тези думи Монсеньор Патрик Жакен изрази възхищението си. След това той допълни: „Благодаря за това, че я има България и за това, че я има вашата култура."

Министър Вежди Рашидов поздрави хористите на камерния ансамбъл „Йоан Кукузел" и диригента Димитър Димитров за триумфалния им успех и заяви, че е готов да отваря и занапред всички врати за българската култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай