Скандал на юбилейната "Евровизия" (ОБЗОР)

Разплаканата Полина Гагарина с Кончита Вурст, най-верния й застъпник

Скандал на юбилейната "Евровизия" (ОБЗОР) | StandartNews.com

Австралия за първи път участва в конкурса и Гай Себастиан я представи отлично

Швеция спечели, защото Виена подля вода на Русия, пише в. "Вашингтон поуст"

Шведски певец спечели "Евровизия"

Шведският певец Монс Зелмерлов победи с 365 точки в 60-ия конкурс на "Евровизия" с песента си "Герои". Втора, с 305 точки, остана рускинята Полина Гагарина, а трети - италианското поп опера трио "Ив воло" с 292 точки.

"Привърженици на гей връзките прецакаха рускинята, която почти до последно се очертаваше победител в юбилейната "Евровизия", проведена във Виена", твърди в. "Вашингтон поуст". Според изданието домакините на конкурса са подляли вода на певицата, пускайки снимки с еднополови двойки, докато тя пее. А в същото време точно Русия бе страната, която прие свиреп закон срещу гей пропагандата."Организаторите устроиха на рускинята епично инфраструктурно тролене. Резултатът не закъсня - всички фенове на гей връзките по цял свят туриха балтията на Гагарина, когато тръгна гласуването. Полина дишаше във врата на победителя Манс Зелмерльов почти до края. Дори миналогодишната призьорка, Кончита Вурст, лично отишла при Полина и й казала: "Ти си страхотна, мила, заслужаваш това да станеш първа", пише вестникът.

Малко след тези думи изненадващо се оказало, че шведът е дръпнал в резултатите. Информация, че той ще грабне първото място, се появила зад кулисите на "Евровизия" минути след като гласуването приключило. Самият Монс призна, че до последно не е можел да повярва в своята победа на музикалния конкурс. Той е бил убеден, че първото място ще спечели Полина. Затова даже се просълзил, когато Швеция започнала да изпреварва Русия. Това Зелмерльов разказа на пресконференцията след финала. "Мислих, че ще победи Русия или Италия. След като гласуваха първите 20 страни, аз бях почти убеден в това", каза скандинавецът. Говорейки за песента, която му донесе първото място, той разказа, че тя е свързана с неговото детство и с тормоза от гамените в училище. За Монс е известно, че той е преживял страшно цунами през 2004-та в Тайланд, отнело живота на хиляди. Певецът вече няколко пъти се е опитвал да стигне до "Евровизия". Освен музиката той се занимава с благотворителност - поддкрепя три училища в Южна Африка и едно в Кения.
Гагарина благодари на своето семейство и на зрителите за подкрепата на финала. "Много ми е приятно, че всичко се получи. Гордея се със страната си. Нас ни обичат, в нас вярват", каза Полина, след като изпълни песента A Million Voices. А когато чу класирането, тя почти се разплака от разочарование.

Ощо 27 изпълнители достигаха финала на "Евровизия". Шоуто премина на най-големия във Виена покрит стадион "Винер Штадтхалле". Други по-силни участници бяха белгиецът Луис Ноте и австралиецът Гай Себастиан, чиято страна за пръв път стига до участие в конкурса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай