Швеция спечели “Евровизия” (ВИДЕО)

Швеция спечели “Евровизия” (ВИДЕО) | StandartNews.com

Швеция спечели 60-тия песенен конкурс на "Евровизия". Манс Зелмерлов плени меломаните със своята песен “Герои” (Heroes). Снощи той получи повече гласове от рускинята Полина Гагарина и италианското трио “II Volo”.

Победата за Швеция е шеста и идва близо след 40 години от блестящата изява на АББА. Същевременно тя е и първата от 2012 година насам. Певецът събра 365 точки, Русия 305, а Италия взе 292 точки. Общо 27 държави участваха на финала на конкурса.

Швеция повече в гласуването още в самото начало. През първата половина водеше тя и Русия. По средата на вота – след първите 20 държави, Полина Гагарина водеше с малко пред представителя на Швеция. Скандинавската страна излезе напред във втората половина на гласуването след вота на Великобритания. Страната запази преднината си десет страни преди края на вота. Още преди гласуването на Норвегия (4 страни преди края) вече беше ясно, че победител е Швеция с 365 точки, съобщава БНТ.

Българските зрители и почитатели на конкурса поставиха на първо място Италия, на второ – Русия и на трето – победителят Швеция, сочат данните от неофициалното гласуване. Както вече знаете, тази година страната ни нямаше представител на "Евровизия" за възрастни. За сметка на това детското издание на конкурса през новата година ще се проведе в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай