Рафи се чудел дали да емигрира в Англия

Рафи се чудел дали да емигрира в Англия | StandartNews.com

10 неща, които не знаем за...

Съдбата ми се усмихва винаги когато трябва, твърди певецът

1. Рафи бе водещ на наградите на "БГ Радио" за българска музика тази година. На сцената той претърпя малък инцидент. Излезе пред публиката увит в лампички, които дадоха на късо и се запалиха. Но това не е единственият случай, когато се е разделил с късмета си поне за кратко. Малко позната е историята за състоянието му преди финала на "Като две капки вода" по Нова. "Бях много болен и гласът ми беше паднал. Дори обмисляхме да сменим изпълнението ми на Лучано Павароти с нещо по-басово. Тъй като вече имах направена маска на едър човек и костюм, избрахме Бари Уайт. В последния момент Етиен Леви ме закара при доктор Бари, който ми би инжекция "коктейл Молотов", както той я нарича - с имуноподхранващи вещества. За около час гласът ми се вдигна до степен, в която излязох на сцената и успях да изпея арията "Nessun Dorma". Това са жертвите на живото предаване. Но както са казали по-великите от нас: "Шоуто трябва да продължи!".

2. Като повечето динамични личности, Рафи изпитва голямо удоволствие от пътуванията си зад граница. Интересен факт е, че почти всички ги съчетава с концерта на любимите си певци и групи. "С брат ми решихме да отидем в Барселона и много ме беше яд, че не намерих нито един концерт, който да посетим", разказва младата звезда. Още с кацането вижда разкъсан плакат на Лени Кравиц, но уви, твърде късно. Шоуто е свършило преди час. Двамата братя решават да видят какво има на скъсаната част от плаката. Оказва се, че това е фестивал и на следващия ден пее Роби Уилямс. Изкарали голям късмет, защото спектакълът бил на плажа, нямало ограничение в броя на присъстващите и все още имало свободни билети. "Така гледах за първи път един от най-любимите ми изпълнители", заключва певецът.

3. Бохосян е страстен велосипедист още от детска възраст. Предпочита да кара предимно в Бургас. Той има и собствен стил - обича бързите скорости и вдига на висока предавка, за да може да върти по-трудно педалите. Така тренира мускулите си. В Бургас това е основният му начин за придвижване. Но през лятната ваканция между осми и девети клас претърпява неприятна случка. Тогава бил на почивка при леля си в Хасково. В горещ ден с негов приятел решават да си разменят велосипедите и да се състезават. "Да, обаче ми спести информацията, че предната му спирачка е на мястото на задната. Не мога да ви опиша как излетях от колелото с максимална скорост. Само помня, че в следващите два дена не можех да мръдна от леглото с болки и ожулвания по цялото ми тяло", разказва Рафи. След този инцидент изпълнителят се е зарекъл повече да не кара в Хасково.

4. Докато участва в "Х Фактор", Бохосян отправя поглед и към чужбина. В главата му се въртяла идеята да емигрира в Англия, откъдето получил възможност за висше образование. Момчето обаче не очаквало заложбите му на певец да се развият така бързо и добре. След финала на шоуто решил да остане в родината си. Изпълнителят е твърдо убеден, че ако беше заминал за Острова, сега нямаше да е артист. Смята, че творческата работа изисква всекидневно отдаване. "Ако спреш за няколко дни, да не говорим за години, както е в случая със следването, после е много трудно отново да набереш скорост". Нито ден не съжалява за решението си да се развива в родината. Всеки път, когато застане пред феновете, си казва, че е на прав път.

5. През 2012 година Рафи завършва Търговската гимназия в Бургас. По време на учението си любимите му предмети са маркетинг и реклама. Затова тези две направления били план Б, ако музикалната му кариера не потръгне. Макар че в момента се занимава с любимото си изкуство, той продължава да се интересува и занимава с двата предмета от училище. "Те са неизбежна част от изграждането на имиджа на който и да било артист", смята българинът с арменски корени.

6. Непозната подробност от личния живот на певеца е, че като дете страдал от страх от тъмното. На медицински език се нарича ахлуофобия. Малкият Рафи до такава степен се ужасявал от мрака, че не можел да заспи, ако в спалнята му не светели лампите. За щастие след време успял да се пребори с фобията. "Ако случайно през нощта е запалено осветлението вкъщи, то е просто защото съм го забравил", уверява Рафи.

7. Артистът все още иска понякога да играе на стражари и апаши. Той никога не се е притеснявал от факта, че не е много висок, дори напротив. "В детска възраст, когато играехме на тази игра, беше преимущество да съм дребен и пъргав, защото успявах да вляза и в най-тесните скришни места". Все по-често му се върти идеята да събере банда приятели и да си припомнят детството.

8. Като дете получавал подаръците за Коледа по-късно от останалите. Обяснението е съвсем просто. Заради арменския си произход, семейството му спазвало традициите на предците си. Но в неговата фамилия решили леко да осъвременят положението с празниците. Арменската църква отбелязва Рождество Христово на 5 срещу 6 януари, а не на 24 срещу 25 декември, както е по Православния календар. Така Нова година се пада първият празник и винаги чакал с нетърпение армаганите под елхата.

9. Заблуда е, че Рафи не изпитва никакво притеснение, когато се качи на сцената. Макар да има обезоръжаваща харизма, той все пак е напрегнат, преди да излезе пред публика. Интересното е, че тя му влияе по много по-различен начин, отколкото на други певци. Тази тръпка го кара да се забавлява, вместо да го сковава. Затова Рафи усеща, че трябва да се раздаде на 100 процента на феновете. Притеснението всъщност го кара да бъде по-добър с всяко следващо изпълнение. "То е знак за уважение към вярната публика", категоричен е певецът.

10. Хобито му е фотографията. Отскоро дори се завръща към отминалите технологии и започва да снима на лента. "Всичко е ръчно. За да направиш една снимка, трябва да прецениш много фактори, но накрая резултатите са повече от задоволителни", споделя Рафи. В момента обмисля дали да не превърне дома си в малка фото лаборатория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай