Първият тромпет на Гуча се включва ударно в Sofia Fusion Fest

Първият тромпет на Гуча се включва ударно в Sofia Fusion Fest   | StandartNews.com

Многократните победители от фестивала Гуча в Сърбия – Духовият оркестър на Кристиан Азирович, пристига отново в България специално за първата вечер на Sofia Fusion Fest 2015. Колоритният духов състав цели пет пъти е шампион и носител на престижната титла Pruva Truba Guce от може би най-големия международен брас фестивал (с над 50 издания до сега). С невероятна лекота, изключително забавно и с много емоция, виртуозните музиканти представят съвременни поп и денс парчета в брас-вариант.

Новината от днес е, че в програмата на феста се включва и така актуалната в момента група Оратница. Само преди броени дни момчетата представиха чисто нов албум пред стотици верни фенове в клуб Mixtape 5, който пък се оказа тесен за всички желаещи да присъстват. Една от най-успешните родни етно-фюжън банди ще поеме ролята на хедлайнер във втората вечер, точно след ударния сет на Тъпани и Гайди.

Билетите за SOFIA FUSION FEST 2015 на 23 и 24 октомври в клуб Mixtape 5, вече са в продажба в системата на www.Tickelogic.bg (могат да се поръчат и по телефона) и партньорската мрежа. Билет за всеки от двата дни на събитието е с цена 10 лв (предварителна продажба), а в дните на събитието (на вход) ще се продават по 15лв.
Фестивалните вечери са с начален час - 20.00ч.

ПРОГРАМАТА

23 октомври:
"Древност и космос" - формацията използва древни музикални инструменти за звуколечение и медитации.
"Мерудия" - реге фюжън бандата смесва реге с български мотиви.
Проект "Зората" – хип-хопът на MD Beddahа под съпровод на виолончело ще ни върне в позабравени, но актуални и днес стихове на Ботев, Вапцаров и Гео Милев.
"Harry + EXo + Max" - дъбстеп диджеят ЕХо от HMSU ще се включи с ударен сет с барабанист и китарист на живо.
Джазмените от "Harlem Jazz" - Димитър Карамфилов, Росен Захариев, Петър Георгиев и Атанас Попов, също са на фестивала за да ни изстрелят директно в парти джаза на Ню Йорк.
Оркестърът на KRISTIJAN AZIROVIĆ е добре познат у нас (след няколко весели самостоятелни концерта в София и Пловдив), а по слава и награди се нарежда до тези на Горан Брегович и Бобан Маркович.
Афтър парт с DJ Lazy Face.

24 октомври:
"Happy Hang Friends" - Hang е съвсем нов музикален инструмент, в който се намират корени от древни инструменти, като индийският гатам, уду, тибетска арфа и др. и до този момент в България не са правени концерти с него.
Хор "Кипри" ще поднесе репертоар от български фолклорни песни в изцяло женски състав.
Влада Томова - "Балкански приказки" – акустичен проект с глас, китара, контрабас, кавал и гост-изпълнител от Иран, който свири на уд.
"WakeЪп! Project" - обединява музиканти и певици от Ансамбъл „Филип Кутев" и оркестъра за народна музика на БНР, както музиканти от група БУЛГАРА.
"Тъпани и Гайди" - участват оригинални родопски гайди в съчетание с диджериду, кахон, тъпан и вокали и представляват нетрадиционна фолклорна комбинация.
Група "Оратница"- ще предстaви част от новия си албум "Фолктрон".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай