13:13 ч.

15.04.14

2 мин.

3338

2

22

"Огънят на Анадола" отново в България

от редактор Татяна Миланова |

"Огънят на Анадола" отново в България

София. Поради огромния интерес и разпродажбата на билетите за концерта на 8 декември 2013 в София само за седмица, по покана на организаторите DEGRIS EVENTS, световно известната турска трупа „Огънят на Анадола" пристига отново в България.


Турнето на трупата е на 24 април Варна, 25 април Велико Търново, 27 април София в зала1 на НДК.


„Огънят на Анадола" ще представят спектакъла „Еволюция". Спектакълът разказва за историята на Прометей, Зевс и Пандора, изгражда портрети на конфликта между доброто и злото, преминава през иконите и дервишите, за да завърши с колорита на космополитния Истанбул. Навяро заради това името му е „Еволюция" – сюжетът преминава през различни епохи, за да стигне до модерността.


Двучасовото шоу е подчинено на на амбицията да се покажат танци в максималната широта на понятието – стил, идеи и жанр, които се сменят буквално във всяка минута. Традициите на Ориента се смесват с брейк денс, автентичният фолклор с поп звучене и диско ритъм, а на финала трупа излиза с 30 тъпана.


Тайните ритуали зад кулисите на трупата „Огънят на Анадола"


Непосредствено преди всяко представление танцьорите заедно с Мустафа Ердоган /арт директор, хореограф и създател на трупата/, отделят половин час за медитация, след което пеят кратка песен, съпроводена от монотонни стъпки, изпълнени в пълен синхрон.


За свръхчовешките усилия за изпълнението на някои от танците, един от които е най-бързият танц в света – 241 стъпки в минута /с него влизат в рекордите на Гинес/, за танца на дервишите, в който се въртят близо 10 минути около оста си с впечатляваща скорост и затворени очи, танцьорите издадоха, че тайната е в ментата, която слагат под езика си преди танците. Всеки от тях има билков микс от 9 вида мента, но преобладаващият е (M. piperita) или черната мента. Организаторите DEGRIS EVENTS отново са подговили био продукти, заявени за менюто на трупата от диетолога им.


Билети за спектаклите се намират на касите на НДК и в мрежата на Eventim.bg


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:30 · 16.04.2014
Чиба обратно в 1396-1908, хилядолетни робски копелета !
БРАННИК · 15:23 · 15.04.2014
Чиба обратно!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент