Над два милиона гледат Поли в нета

Поли Генова мина по червения килим и е сред фаворитите на "Евровизия"

Над два милиона гледат Поли в нета | StandartNews.com

Генова в конкуренция с Русия и Украйна, ако стигне до финал

Само ден остава до втория полуфинал на "Евровизия", когато Поли Генова отново ще представи България на мега сцената с песента "If Love Was a Crime". Концертът ще бъде предаван пряко утре по БНТ1 и БНТ HD от 22.00 часа, а прогнозите за нашето момиче са повече от добри. От 42 държави тя се подрежда на 13-о място по вероятност да спечели състезанието - такава е прогнозата на повечето букмейкърски къщи по света. А в най-големия сайт за видеосподеляния Youtube нещата изглеждат наистина оптимистично. Песента на Генова вече е натрупала близо два милиона и двеста хиляди гледания, изпреварвайки почти всички кандидати за европейска слава. Повечето изпълнители са средно с по 500 000 "цъквания" от потребителите в мрежата. Това автоматично означава, че Поли предварително вече се е харесала на чужденците - в коментарите под "If Loves Was a Crime" руснаци, сърби, гърци, англичани, холандци и всякакви други вдигат палец за Генова и декларират, че ще я подкрепят на финалите.

Началото на "Евровизия 2016" официално бе дадено на специална церемония в Стокхолм още в неделя. По червения килим преминаха 43-мата изпълнители и техните делегации. На галавечерята Поли заложи на екстравагантна рокля, която съчетава сако и дълга тюлена пола, спечелвайки симпатиите на феновете.

А първата конкурсна вечер снощи обещаваше да бъде емоционална, въпреки че премина без българско участие. На сцената трябваше да излезе големият фаворит за спечелване на музикалната надпревара - Сергей Лазарев. В Русия го разпънаха на кръст заради това, че ще пее на английски, но хитът му "You are the only one" е най-слушаното парче на тазгодишните финали - има близо 9 милиона гледания в youtube. Букмейкърите също смятат, че Лазарев е почти сигурният победител в Стокхолм. Причината вероятно е в това, че песента му е изградила добре баналния синхрон между клиширан текст с клиширана музика: фактори, които винаги водят до успех сред неособено музикално взискателната публика на "Евровизия".

Голямата изненада би могла да дойде от Украйна, коментират анализаторите. Певицата Джамала е подготвила въздействащата "1944", в която демонстрира страхотни гласови способности. Реално това е едно от малкото изпълнения, при които участник на конкурса показва истинска класа. Според букмейкърите Джамала е вторият по вероятност победител на "Евровизия". Другите фаворити са Франция, Швеция, Сърбия, Италия, Великобритания и Германия.

Стана ясно, че Джъстин Тимбърлейк ще пее на финала на "Евровизия", без да е участник в състезанието. Певецът ще представи новия си сингъл "Can't Stop the Feeling" от саундтрака на анимацията "Троловете". Изпълнението на Джъстин ще бъде в паузата между представянията на финалистите в събота вечер - 14 май. Песента му е написана от шведите Шелбек и Макс Мартин, автори на хитове за Кейти Пери и Бритни Спиърс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай