Метъл бандата Ghost ще подгрява Iron Maiden

Метъл бандата Ghost ще подгрява Iron Maiden | StandartNews.com

София. Метъл бандата от Швеция Ghost ще подгрява Iron Maiden на концерта им в София. на 16 юни тази година.

Групата е основана през 2008 г. и печели популярност още с първия си албум Opus Eponymous, който е номиниран за „Грамис" (шведските награди „Грами"). През 2013 г. излиза вторият им албум Infestissumam, който дебютира на върха в класацията на Швеция и печели „Грамис" в категорията „хард рок/ метъл албум".

GHOST са известни и със своето ексцентрично поведение на сцената. Пет от членовете на групата носят роби с качулки, а вокалистът винаги се появява с грим като череп и е облечен като римски папа. Всички членове на бандата пазят в тайна имената си, известни са само като Безименните духове, а вокалистът се подвизава под името Папа Емеритус.

Групата включи София като една от последните спирки в суперуспешното си турне MAIDEN ENGLAND WORLD TOUR. То стартира с 34 концерта в САЩ и Канада през юни 2012 и преминава следващата година през Европа и Латинска Америка. През лятото на 2014 култовата шесторка ще се завърне в Европа.

Невиждано зрелище очаква феновете на Iron Maiden у нас. Зала „Арена Армеец" ще бъде разтърсена от британските метъл величия, които обещават, че това ще е един много специален концерт. Освен промените в сет листа в сравнение с концертите от турнето досега, групата гарантира, че ще се насладим на едно несравнимо с нищо досега светлинно шоу, с взривяващи ефекти и уникални превъплъщения на талисмана на групата – ЕДИ.

Когато Maiden England приключи на 5 юли на фестивала Sonisphere в Небуърт, Англия, шоуто на IRON MAIDEN ще е гледано от над два милиона екзалтирани фенове по целия свят. Това ще е поредното доказателство, че групата няма намерение да забавя темпото или да изгуби огромната страст, заради която е на върха на метъл музиката вече над три десетилетия.

Ограничени количества билети за концерта на Iron Maiden на цени от 60 до 140 лева все още могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай