Маймунарника празнува рожден ден със Southwick

Маймунарника празнува рожден ден със Southwick | StandartNews.com

София. Легендарното столично заведение "Маймунарника" в Борисовата Градина чества празника си с безплатен вход и жива фънк музика. Празникът ще е белязан от концерта на SOUTHWICK и DJ IHOU на 31 май от 19:00 часа.

Живите музиканти, които ще раздвижат въздуха в сърцето на парка, са SOUTHWICK - банда от София с уникален подход към съвременния фънк. Това, което отличава групата от техните съвременни колеги в Обединеното кралство и САЩ, е не само географската ширина, но и тяхното разбиране за актуална фънк формула: Flow Using Natural Knowledge (FUNK). Фънк бандата залага на съвременен звук и собствен поглед върху фънк музиката със завладяващо сценично присъствие.

Southwick полагат началото на кариерата си през 2010 година. Дебютният сингъл на групата Pink Skies излиза през есента на 2011 година. Автор на текста и музиката е тромбониста на групата Божидар Василев. Клипът към сингъла, възприет добре както от медиите, така и от потребителите на социалните мрежи, дело на Добрин Кашавелов, затвърди групата като едно от най-ярките имена за 2011 година. Към сингъла са реализират и три ремикса на DJ Ilko, WahТony и Марин Бозев. През 2012 година, SouthWick стават част от обещаващия музикален лейбъл Music Clinic Records, с чиято подкрепа първият им диск е факт. Любопитен факт е, че в началото на тази година момчетата реализират най-мащабния си и успешен проект - "J Dilla Tribute".

Личностите, изграждащи тази артистична и различна група, са:
Божидар Василев (TromBobby) - тромбон, вокали
Денис Попстоев - саксофон
Волен Милчев (Vo Lion) - вокали, FX
Михаил Филипов - клавиши
Антони Рикев (Wah Tony) - бас
Деян Илиев - ударни
Николай Данев (Mr. Brown Sugar) - ударни

В края на майския месец бандата ще очаква всички свои почитатели, както и верните фенове на Маймунарника, в култовото заведение за една наистина незабравима фънк вечер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай