Любимец на Бочели готви за Фабиан

Любимец на Бочели готви за Фабиан | StandartNews.com

Френски сирена и италиански специалитети очакват световната звезда зад кулисите
Джузепе Ломушо поднася сочни пилешки гърди на Лара в гримьорната на НДК

Голямата звезда Лара Фабиан, която ще пее за първи път в България на 22 и 23 октомври в НДК, си избра готвач за престоя си в София. Феноменалната певица се спря на шеф Джузепе Ломушо. Италианският шеф-готвач ще отговаря за специалните изисквания на харизматичната певица и нейния антураж. Френски сирена, първокласни кафе и вино, бисквити, вода, мляко, прясно изцедени сокове и много плодове ще бъдат осигурени от организаторите на лайфа от "Арт БГ" за гримьорната на певицата в зала 1. По време на престоя си в България Лара ще се храни само със специално приготвени ястия за нея и екипа й. В менюто на певицата ще присъстват сочни пилешки гърди със зехтин и подправки, паста по рецепта, направена за нея от шеф Ломушо, и други италиански специалитети. В екипа на Фабиан има хора от цял свят и с най-различни вкусови предпочитания, затова в менюто им ще присъстват и веган, и "кашер" ястия.

Италианските корени на Лара Фабиан със сигурност са сред причините да избере Джузепе Ломушо. Тя е родена в Белгия, но майка й е от Ботуша. Шеф Ломушо, който е от Андрия (Пулия), е израснал с традициите в приготвянето на италианска кухня, предавани от поколение на поколение. "В готвенето няма рецепти - има познаване на продуктите, за да може да се направи точното съчетание. В това е и творчеството на готвача", казва маестрото. На него се доверяват редица български звезди, както и световни знаменитости като Ейджиън Броуди и Маестро Андреа Бочели, за когото Джузепе готви на живо зад сцената на концерта му в София.

Лара Фабиан, която пристига у нас след два дни, пее на италиански, испански, португалски, руски, немски, иврит, гръцки и държи високи позиции от години във френските музикални чартове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай