Кралят на валса най-после идва в София

Кралят на валса най-после идва в София | StandartNews.com

Мега звездата на световната сцена Андре Рийо най-после идва в София. Феноменалният музикант и чаровник излиза на 16 юни в "Арена Армеец" заедно със своя 60-членен оркестър „Йохан Щраус" - най-голямата частна тематична формация в света, създадена през 1987-а. Всяка година великолепните им концерти с валсове, филмови хитове, фолклор и бисери от мюзикъли привличат над 600 000 фенове и са най-продаваните в топ 10 на Billboard в компанията на Бруно Марс, AC/DC и Риана. Феноменалният холандски цигулар и диригент е продал впечатляващите 40 милиона CD и DVD копия и е отбелязал 30 първи места в различни класации. Получил е над 500 платинени награди, три класически британски за „Албум на годината" и милиарди гледания в YouTube. Андре е от най-големите гастролиращи артисти в света. Неговият последен албум "Amore" излезе през ноември на 2017-а.

Невероятното музициране, страстта и харизмата на Рийо превръщат спектаклите му в магия. Неговите романтични и забавни представления предизвикват публиката да скача на крака и да танцува из залите и коридорите. Не е странно да видите верните му фенове да се смеят, да плачат, да пляскат с ръце, да се прегръщат, докато слушат съвършения Страдивариус на Андре от 1732 година, който струва милиони евро. Перфектната комбинация от вълнуващи, романтични и празнични мелодии е съчетана с изненади, балони, красиви солисти и, разбира се, със страхотното чувство за хумор на Андре.

„Много се вълнувам, че идвам за първи път в България. Хората често ми пишат, че две седмици по-късно още са заредени с емоцията от нашите концерти. Фантастично е да чувстваш цялата тази енергия и радост всяка вечер, когато си на сцената. Знам, че много от нашите български фенове пътуват, за да ни видят. Затова съм изключително щастлив, че сега аз идвам при вас", споделя Андре.

Кралят на валса е роден на първи октомври 1949 година в Лимбург, но многолюдното му семейство с шест деца се мести в Маастрихт. Баща му Никола е диригентът на тамошния оркестър, а Андре е само на 4, когато тръгва с него по концерти. Той е на 5, когато посещава първия си урок по цигулка. Има дипломи от три консерватории - в Лиеж, Маастрахт и Брюксел. Той е почетен кавалер на ордени в родината си и във Франция. Живее в замък от 1452 година, където е ходил като дете и е мечтаел да възроди, когато порасне. Неотлъчно до него е съпругата му Марджъри, с която са женени от 40 години. Имат двама сина и петима внуци.

Световното турне World Arena Tour 2018 на Андре Рийо ще премине през Европа, Мексико, Израел, САЩ и Канада, Аржентина, Австралия, съобщават от БГ саунд. Сред творбите, които ще чуем в София може би ще бъде и валсът, композиран от великия актьор, музикант и художник сър Антъни Хопкинс преди 50 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай