15:40 ч.

22.11.16

2 мин.

0

1

0

Добринка Табакова с премиера на "Безсмъртният Шекспир" в София

от Стандарт |

Добринка Табакова с премиера на "Безсмъртният Шекспир" в София

Добринка Табакова


Добринка Табакова ще представи за пръв път у нас кантатата си „Безсмъртният Шекспир" на 4-ти декември от 19 ч. в Софийската опера.


Българката, която от 25 години живее в Лондон, е написала произведението по повод 400 години от смъртта на Шекспир и Сервантес, които се навършиха на 23-ти април през 2016-та. За творбата си Добринка получи много награди и се радва на признанието на музикалните специалисти по целия свят. „Безсмъртният Шекспир" бе представена за пръв път в родния град на Шекспир - Стратфорд на Ейвън, в църквата „Света Троица", където той е погребан.


"Кантатата е вдъхновена от безсмъртните думи на великия бард. Подбрах текстове от Шекспирови пиеси, които описват седемте различни етапи на човешкия живот от раждането до смъртта. За начало използвам известния монолог на героя Жак от пиесата „Както ви харесва": "Да, този свят е сцена, където всички хора са актьори и всеки има миг, в който трябва да влезе и излезе; и играе различни роли, тъй като животът е в седем действия", споделя Добринка.


Във втората част на вечерта на 4-ти ще бъдат представят сцени от опери по произведения на Шекспир: „Отело" и „Макбет" и на Сервантес - „Дон Кихот" от Жул Масне.


Добринка Табакова е родена в Пловдив, завършила е консерваторията "Guildhall School of Music & Drama" и получава докторска степен в специалност композиция от лондонския Кралски Колеж. Нейният дебютен албум е продуциран от световноизвестната звукозаписна компания "ECM Records" и е номиниран за „Грами" през 2014 г.
Добринка е и авторът на химна „Възхвала", изпълнен по случай златната годишнина на кралица Елизабет II.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

1111111 · 09:31 · 23.11.2016
... 15 МИТА ЗА АУТИЗМА ... прочети безлатно в сайта на "Завещавам Ви здраве"
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент