Всички републикански пътища са проходими при зимни условия

През нощта близо 700 машини са обработвали пътните настилки

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия | StandartNews.com

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ). През нощта близо 700 машини са обработвали пътните настилки.

Около 8.30 ч. са отпаднали ограниченията за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода "Превала".

Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през Ришкия, Котленския, Айтоския, Обзорския проход, през проходите "Печинско", "Предел" и "Рожен", и през Прохода на Републиката.

Ограничено е движението на МПС над 12 т през проходите "Троянски", "Петрохан" и "Шипка", над 10 т - през "Вратник" и "Твърдишки", а над 3,5 т - през "Дюлински" и "Пампорово". Целогодишно са затворени за движение Златишкият и Върбишкият проход.

От агенцията препоръчват на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали.


Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай