Брегович с мега шоу в "Арена Армеец"

Брегович с мега шоу в "Арена Армеец" | StandartNews.com

Всички танцуваха под диктата на балканския маестро

Горан Брегович не остави никой по местата си по време на мега шоуто си в "Арена Армеец" в петък късно вечерта. Публиката го посрещна на крака заедно с емблематичния "Оркестър за сватби и погребения".

Бендът бе в малко по-ограничен състав от минали години, но пак толкова влудяващ с балканските си ритми и духовата музика. В началото Брегович заложи на последния си албум "Шампанско за роми", който сам той определя като реверанс към самобитния им талант. Най-новите му парчета са напълно в обичната стилистика - бурни, нахакани, не оставящи дъх спокойствие. Феновете веднага ги оцениха по достойнство и започнаха да танцуват още от самото начало. След кратка почивка дойде време и за най-очакваните хитове. "In the death car", "Калашников", "Месечина", Алкохол", "Едерлези" и "Балканерос" се заредиха една след друга, изстрелвани в бърз ритъм към публиката от блестящия оркестър на композитора. Брегович бе в завидна форма, а в София той винаги се чувства у дома си, тъй като по думите му именно българската музика е онази, от която най-много е заимствал.

Пред телевизия "Балканика" звездата съобщи, че ще посрещне 2015-а на морския бряг в Черна гора и дори ще пийне сливовица, въпреки че не употребява алкохол: "Все пак така повеляват традициите...", заяви големият артист. Той беше посрещнат на летището от Джина Стоева, която му връчи букет и подарък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай