22:40 ч.

20.04.17

1 мин.

0

0

0

Балкански виртуози се събират в София

от Стандарт |

Балкански виртуози се събират в София

Четвъртото издание на „Ритъмът на Балканите", един от най-успешните проекти на Оркестъра за народна музика на БНР, ще събере в петък от 19, 30 часа в зала „България" четирима виртузи от нашите ширини. Всеки от тях ще представи националната си музикална традиция.


Влада Панович идва със своя акордеон от Сърбия. Неговите арт интереси се простират в различни стилове и жанрове. От 2000 г. е член на Оркестъра за народна музика на радио и телевизия Белград, а сега е негов диригент.


Сократис Синопулос е от най-добрите изпълнители на лира в Гърция. Като изключителен познавач на византийската музика и старите гръцки народни песни, Сократис участва в концерти, записи и мащабни проекти с музиканти от цял свят.


Марин Бунеа е пето поколение лютиер от Молдова. Израства с фолклорната музика и богатата традиция, наследена от предците му, която се превръща в негова съдба и етикет. Молдовецът е цигулар, диригент, автор на аранжименти на традиционна музика. Изнася концерти и турнета в повече от 20 държави в Европа, Америка и Азия.


Кларинетистът Благойче Трайковски от Македoния е от малкото съвременни музиканти, които създават и интерпретират автентични традиции, които наследява от своя баща - Стоян Трайковски.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент