07:20 ч.

24.04.18

1 мин.

0

1

0

Ансамбъл „Пирин" с благотворителен концерт в Скопие

от Владимир Симеонов |

Ансамбъл „Пирин" с благотворителен концерт в Скопие

Музикалната емблема на Благоевград - Ансамбъл „Пирин", ще представи българския фолклор по време на грандиозен концерт в македонската столица Скопие. Танцовият спектакъл ще се проведе на 25 април от 20.00 часа в голяма зала на Македонската опера и балет. Инициативата е под егидата на Министерство на външните работи и се организира съвместно от Посолството на Република България, Министерство на култура на Република Македония и община Благоевград.


Благоевградският ансамбъл ще представи богат репертоар, включващ творчество, както от Пиринския край, така и от други области в България. Творците ще излязат заедно на една сцена с македонския Ансамбъл „Танец". Инициативата е с благотворителна цел, а събраните средства ще бъдат дарени за Център за деца със синдром на Даун.


Съвместният концерт в Скопие е своеобразно доказателство за добрите отношения между България и Македония, които през 2017 година подписаха договор за добросъседство, приятелство и сътрудничество.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:50 · 25.04.2018
Veliki tanziori !
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент