12 000 пяха с Илич и Шабан

Мирослав Илич откри концерта на чист български език

12 000 пяха с Илич и Шабан  | StandartNews.com

Габриела Пейчев беше специален гост на концерта в събота

Царете на сръбския фолк препълниха "Арена Армеец"

Царете на сръбския фолк Мирослав Илич и Шабан Шаулич напълниха до дупка столичната "Арена Армеец". В събота вечер 15 000 пяха с пълно гърло големите хитове на звездите, а легендарната "Есенна балада" на Илич беше пикът на концерта. "Какво искате да чуете?", питаха един през друг страхотните мъже. Цялата зала се надвикваше в мераците да зазвучат най-култовите парчета на Илич и Шаулич. Шабан беше със съпругата си - ефектната Гордана.

Шоуто беше благотворително -за набиране на средства за изграждане на котелна централа в дома за деца, лишени от родителска грижа, в село Доганово, Елин Пелин. Директорката на заведението излезе, за да им благодари със сълзи на очи.
Зрелището започна без никакво забавяне, а Мирослав Илич се обърна на чист български към феновете. Специален гост беше Габриела Пейчев, която се прочу от сръбското музикално риалити "Звездата на Пинк". Красавицата е от комшийския Димитровград, но държи на българското си потекло. Габриела загря публиката на макс с трогателното си изпълнение на "Кукувица" на Цеца Величкович, докато Илич забиваше на барабаните. Габи и Цеца се запознават именно в тв формата, където грандамата и Илич са жури. Тогава Габриела разтърси Сърбия с гласа и красотата си.

Илич не за първи път пее благотворително у нас. Той участва всяка година на вечерята, на която се събират пари за сираци, организирана от големия му приятел Венцислав Рангелов, шеф на комисията за контрол на огнеопасните средства към СДВР.

Шабан, който може да разтопи всяка дама с гласа си, също има много приятели в България. "За съжаление, един от тях загина преди време, а беше само на 43 години", сподели той в "Шоуто на Слави". Шаулич се е навил да пее благотворително и заради чисто съседски емоции. Когато неговото родно място в Сърбия е било наводнено, много българи са помогнали - отзовали се сред първите. "Сега с тази дреболия им връщам за това, че бяха почтени към моя град", категоричен е Шаулич.

Един от най-емоционалните моменти в кариерата му е именно в София - на концерт в зала номер едно в НДК преди няколко години. Тогава момиче от публиката успява да премине през охраната и да стигне до сцената. Шабан се уплашил какво може да стане, но изведнъж момичето коленичило пред него и му целунало обувката. Бодигардовете тъкмо щели да се намесят, когато Шабан бързо вдигнал, прегърнал и целунал младата дама.

Мирослав Илич има друга история с фен от България. На път за Сърбия след концерт у нас митничар го спрял на границата и му казал да откара колата си в гаража за пълен преглед. "Защо мене? Ти ме знаеш кой съм! Аз минавам от тук много често", зачудил се певецът. Но служителят най-сериозно му наредил да отиде в помещение, приличащо на гараж. Затвори вратите и ме попита: "Сега трепери ли ти сърцето?". И след това: "Виж какво, няма въобще да те претърсвам". Тогава видях, че в ъгъла имаше сирена и кашкавали, които тогава бяха забранени за пренасяне", разказа пред Би Ти Ви легендарният артист. Така си тръгнал с голяма пита контрабанден кашкал от България.

Снощи в "Арената" се очакваше дублиране на триумфа от 19 март. Билетите за двата концерта се разпродадоха за часове и затова се наложи втора дата. "Дори ние бяхме изненадани. От първия пари няма да вземем, но се надяваме от втория да има някое левче и за нас", коментира Илич. Той и Христо Стоичков са дългогодишни приятели. При всяко гостуване у нас певецът отсяда при футболиста, а на 20 май специално за 50-годишния му юбилей ще пее за него на Националния стадион "Васил Левски".

"Приятели сме от 88-ма. Ние сме братя! Преди 2-3 месеца се видяхме в Румъния в малък град близо до сръбската граница, където живеят българи. Там откриха нов стадион, който носи името на Христо Стоичков. Той дойде за откриването от Флорида, а пък аз, защото имах концерт", разказа още Илич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай