Жената котка

Жената котка | StandartNews.com

Холи Бери, която стана първата афроамериканска актриса с "Оскар", навърши 50. По повод юбилея си тя сподели няколко секси снимки в Инстаграм, под които написа: "Приветствам с отворени обятия възрастта си." На една от тях, на която е по бански, е наистина зашеметяваща. Холи може да се похвали с неостаряваща физика. Четири пъти в седмицата тя е във фитнеса. Основното й занимание е силовата гимнастика.

Звездата от "X-Men", която е и ексмомиче на Бонд, наистина не прилича на 50-годишна жена, особено предвид факта, че роди здраво момченце само преди 4 години.

Родена е на 14 август 1966 в Кливланд, Охайо. Дъщеря е на бившия болничен прислужник от африкански произход Джеръм Бери и на бялата Джудит Бери. Има по-голяма сестра - Хайди.

Рожденото й име е Мария Холи Бери, но през 1971-а го променя на Холи Мария Бери.

През 1985-86 г. печели"Мис Тийн", "Мис Охайо", първа подгласничка е на "Мис САЩ". Тя е първата афроамериканска участничка на "Мис Свят" през 1986-а, където става шеста.

Следва журналистика в Кливланд, но не се дипломира, а заминава за Чикаго да учи актьорско майсторство.

Първият й пробив в киното е през 1992 г. във филма "Бумеранг". Благодарение на него тя печели ролята на Мис Стоун в "Семейство Флинстоун" през 1994 г.

Едно от най-забележимите й участия е момичето на Бонд - Гласинда Джинкс Джонсън в блокбъстъра "Не умирай днес" през 2002.

Получава "Оскар" за главната роля във филма "Балът на чудовището" през 2002 г. Печелила е и "Еми" и "Златен глобус".

"Пийпъл" я нарежда сред 50-те най-красиви хора на света през 2003 г.

Жената котка в едноименния филм през 2004 г. й носи награда "Раци" за "най-лоша актриса". Демонстрирайки блестящото си чувство за хумор, тя става вторият човек, който се появява на церемонията на тези награди, за да си вземе лично статуетката.

Холи признава, че през 2003 г. е флиртувала с младия Джъстин Тимбърлейк. Обадила му се е, за да излязат, но той така и не й върнал обаждане.

От 1993 до 1997 г. е омъжена за бейзболния играч Дейвид Джастис, а от 2001 до 2005 г. - за музиканта Ерик Бенет, с когото осиновяват дъщеря Индия. От 2005 до 2010 г. живее с канадския модел Габриел Обри, от когото през 2008 г. ражда дъщеря Нала.

През 2010 г. Бери започва да се среща с френския актьор Оливие Мартинес. Сгодяват се през март 2012 г. На 46 Холи ражда от него син Масео. Бери и Мартинес се разделиха миналата година, но бяха снимани на почивка заедно след това.

През юни тази година Холи се появи прегърната с непознат прошарен мъж на излизане от популярен ресторант в Ню Йорк, което моментално доведе до слуховете, че това е новото й гадже.

За да изиграе правдоподобно ролята на наркоманка във филма "Треска в джунглата", тя не се къпе в продължение на 10 дни. Дори казва, че не си е мила зъбите и не е сресвала косата си.

Относно пластичната хирургия казва: "Не съм против. Никога не казвай никога. Надявам се обаче да израсна като човек, който осъзнава, че не всичко опира до външния вид."

През 2012 г. изиграва главна роля във филма "Облакът Атлас", който разделя радикално оценката на критиците като попада едновременно в списъците на най-добрите и на най-лошите филми.

Страда от диабет тип 2. Диагнозата й е поставена през 1989 г., след като изпада в диабетна кома за седмица. За да помогне в борбата със заболяването, дарява редовно средства на Асоциацията в помощ на подрастващи с диабет.

Джими Чу, китайско-малайзийският дизайнер, работещ в Лондон, я облича най-често.

Не е конфликтна личност. Единственото й спречкване с друга знаменитост е с Чарлийз Терон. Терон се изказва критично пред "Ню Йоркър" относно изборите, които Холи прави, за актьорската си кариера в периода след спечелването на оскара. След това блондинката се отрича от думите си и изпраща на Холи цветя. Единственият коментар на Бери по повода е: "По принцип не съм от хората, които придават особена тежест на думите или мислите на другите за мен."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай