Жена в екипа на Top Gear

Жена в екипа на Top Gear | StandartNews.com

Скандалът с прочутия британски телевизионен водещ Джеръми Кларксън постави под заплаха и бъдещето на популярното тв шоу за автомобили Top Gear. Колегите на Кларксън - Джеймс Мей и Ричърд Хамънд, решиха да не подновяват договорите си. Поради това Би Би Си сформира нов екип и списъкът с водещите вече е готов.

Top Gear трябва да се върне в ефир догодина. Това съобщи британският в. "Сънди Експрес", като цитира продуцента на шоуто Анди Уилмън, който всъщност също напусна програмата. Шоуто ще продължи да се води от трима души, но сега в "екипа мечта" на Би Би Си влиза и жена. Вестникът твърди, че това е бившата звезда от модните подиуми Джоди Кид. Компания ще й правят актьорът Филип Гленистър, прочут от сериала Life on Mars, както и водещият от британския тв канал Channel 4 Гай Мартин.

Кандидатите не са избирани случайно. Всеки от тях има опит от участия в автомобилни програми или в професионалното управление на коли или мотоциклети. Мартин, например, е прочут с участието си в много мотоциклетни състезания, включително едно от най-екстремните в света - Tourist Trophy, което се провежда на о-в Ман. Освен това той е бил част от няколко тв проекта, посветени на автомобилните спортове. Гленистър пък е бил водещ на шоуто For the Love of Cars, посветено на ретро автомобилите. Супермоделът Кид пък е била част от екипа на тв програмата Classic Car Show.

В момента с кандидатите се водят преговори, засега нито един от тримата не е дал положителен отговор. Твърди се, че преди началото на новия сезон на Top Gear ще бъдат излъчени три епизода, които не видяха ефир заради скандала с Кларксън. Това ще стане през лятото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай