Задава се римейк на "Великолепната седморка"

Задава се римейк на "Великолепната седморка" | StandartNews.com

Режисьорът на „Тренировъчен ден" Антоан Фукуа работи с Дензъл Уошингтън

„Великолепната седморка" отново ще щурмува безпощадно киносалоните. Нова версия на легендарния уестърн от 1960 г. излиза на 23 септември у нас и по света.
Режисьор на римейка е признатият майстор на напрегнатите екшън трилъри Антоан Фукуа. Един от неговите шедьоври „Тренировъчен ден" донесе през 2002 г. "Оскар" на Дензъл Уошингтън за най-добра главна роля. Сега двамата отново ще си партнират. Уошингтън поема ролята на главният титуляр на опасната седморка, която в класиката се играе от Юл Бринър. В уестърна на режисьора Джон Стърджис, римейк пък на "Седемте самураи" на Акира Куросава, е събрано цяло съзвездие от тогавашните топ актьори на Холивуд - легендарният секссимвол Стив Маккуин, звездата от „Имало едно време на Запад" Чарлс Бронсън, Робърт Вон, който вече е на 83 години, носителят на "Оскар" Джеймс Кобърн, германският Джеймс Дийн - Хорст Буххолц и Брад Декстър.

Образът на злодея пък изпълнява известният с лошите си герои Илай Уолак. Наследникът на неговата роля сега е Питър Сарсгаард, който като индустриалиста Бартоломю Боуг тероризира малкото градче Роуз Крийк.

В трейлъра на новата версия, който излезе вчера, се вижда, че отчаяните жители на градчето са водени от жена Ема Кълън (в ролята е Хейли Бенет), а чудесния отряд, който ще ги спаси, се състои от - ловец на глави, комарджия, бандит, следотърсач, стрелец, воин и наемник. Фукуа е направил и великолепен кастинг за филма си. Заедно с Дензъл Уошингтън са Крис Прат, Итън Хоук, Винсънт Д'Онофрио, Бьонг Хон Ли, Мануел Гарсия Рулфо и Мартин Сенсмайер.

Може би никой от тях не подозира в какво се забърква, когато се съгласяват за работата. Ангажиментът ще се превърне в нещо повече от печелене на пари. Филмът обещава съвременен екшън и мъжкарска доблест в старите традиции на уестърна. Един въпрос остава само - в класиката от 1960 г. повечето от Великолепната седморка умират: дали и сега Фукуа ще има смелостта да елиминира повечето си добри герои?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай