Юлиан Костов е лош римлянин в нов сериал

Юлиан Костов е лош римлянин в нов сериал | StandartNews.com

Юлиан Костов е от хората, които не стоят със скръстени мечти, не се оплакват от отношението към актьорската гилдия, не чакат на готово, а търсят път към успеха. При него идва винаги навреме. Той постоянно е ангажиран с кино - освен че се снима в няколко чужди продукции през годините, прави уоркшопи за актьори в Лондон и създава клон на революционната школа АMAW в София. Юлиан е от актьорите и продуценти на пилотен епизод, който ще се предлага за продажба като сериал на американския филмов пазар в Санта Моника, Лос Анджелис другия месец. В британската столица често минава за младия Де Ниро и можем само да му желаем близка среща от този вид. Тези дни обаче му се случи още нещо "голямо" в биографията - участва в британската продукция за History Channel, научно-популярен и игрален сериал Barbarians Rising, сниман в България.

Конят му стъпва в гнездо от оси

Поредицата е от 7 епизода по час - всеки с отделна история. Разказва за постепенното падение на Римската империя от гледната точка на различните варварски племена, които са ги побеждавали или са въставали срещу тях. "Нашата история беше за римската провинция Испания от онова време и лузитанските племена и вожда им Вириатус, който води една от първите партизански войни в историята. Аз и един британски актьор играем "лошите римляни". Аз съм Маркъс, дясната ръка на Гай Витилий. Това ще е голямото лятно събитие за History сhannel. Режисьор е Деклан О'Дуайър - режисьор на сериалите "Мерлин" и "Атлантида". А стила на филма е "Игра на Тронове", обяснява Юлиан. Той признава, че не е особено добър ездач, а имало сцени с коне и с колегата му все не можели да уцелят къде трябва да спрат, за да си изпълнят диалога. "И както сме супер сериозни, се налагаше да поритваме жребците и да им цъкаме -за да мръднат още половин метър. А те, естествено, изобщо не ни отразяваха. Но на един от дублите, докато си чакам, се оказа, че конят ми е стъпил в гнездо на оси и започна да се тресе и чеше. Изкарах си акъла, защото не знаех какво се случва. А и съм гледал видеа на родео с коне. Но запазих самообладание и се задържах. После ми казаха, че не е изглеждало толкова страшно, колкото го описвам! Но нали на страха очите са големи...Имахме и бой с мечове в невероятна кал. Веднъж, докато си седях на коня, погледнах красивата местност, в която снимахме - всичките статисти и актьори облечени в дрехи древноримска епоха, погледнах нагоре и просто благодарих на Бог. И си представих как давам "гепи" на 10-годишния Юлиан, който си играеше на светлинни мечове и гледаше "Гладиатор" с отворена уста", споделя талантливият ни актьор.

Атакува Америка като БГ мафиот

Преди ден имаше официална премиера за професионалисти от индустрията в Лондон на пилотния епизод на Color Me Grey - сериал, който Юлиан създаде с идейни съмишленици. Там той играе синът на шефа на българската мафия във фиктивен град в Америка. "Ще се опитаме да го продадем в Щатите. Всички на терена бяха от актьорското студио AMAW Лондон - Anthony Meindl Actors Workshop. То е същото, което за трети път гостува на "Ню Бояна" за двудневен мастър клас през декември. Това е страхотно място, където всеки може да се запише и да тренира актьорския си инструмент. И чрез много "анти-интелектуална" техника много бързо ще се превърне в автентичен артист за кино и театър. Студиото вече има и собствен телевизионен youtube канал, който тиражира проектите. Изкуството на всеки от нас трябва да бъде чуто и видяно. Актьорът е синоним на креативнност. Затова ми се иска повече колеги у нас да пишат, да продуцират и да правят собствени проекти. Няма за къде да чакаме да ни изберат - трябва сами да си дадем ролите, които искаме да играем", категоричен е младият ентусиаст. Чакат го две премиери - "Бен Хур" и "Код: Лондон", където си партнира респективно с Тоби Кебъл и Аарон Екхарт. Снимките на "Бен Хур" били в Рим и Матера, където спали в хотел-пещера с климатик. Съседи му били Исус (Родриго Санаторо) и Господ (Морган Фрийман). "Но по-важната премиера е тази на "Ледърфейс", предисторията на "Тексаско клане", където съм в първите десетина минути от филма. Героят ми е Тед Хардести - той е бащата на оригиналните жертви в първия филм от 1974-та. Интересен факт за онзи филм е, че режисьорът сценарист Тоби Хуупър създава не само класика в хорър жанра, но и филм с политическо значение. За пръв път се използва фразата "създадено по истинска история" без това да е така. Причината да го напише е да докаже на американското население, че не трябва винаги да се доверяват на всичко, което видят на екрана - било то кино пропаганда или заблуди от медиите. Бях много щастлив да съм част от този проект - работих с невероятни френски режисьори и страхотен български екип в киноцентъра в Бояна. Имах и емоционална сцена със Стивън Дорф", разказва Юлиан.

Научил се да псува на словенски

Преди време го канят за реклама на "Спидо". Причината - той е професионален плувец от много години и е част от националния отбор на България до 2009-та. "Супер яко!", говори тийнейджърът плувец в мен, който се кефи невероятно, че направих не една, а две такива реклами. Едната е снимана на Олимпийския басейн в Лондон, другата, която излиза за Олимпиадата в Рио през 2016-та, снимахме в Словения, където има изключително красиви кадри в Алпите! Това е супер държава - чиста, подредена, с нормални, добре облечени, възпитани хора, говорещи и английски. Даже ми стана смешно колко е чист и езика им, който е част от сърбо-хърватската група. Словенците нямат псувни в езика си. За тази цел използват сръбски думи! Научиха ме на няколко обидни лафа: "300 космати мечки" равно на "По дяволите" и "Ходи да четеш мокро писмо" - равно на "Ходи на майната си". Големи са симпатяги!", разправя той. Озвучава края на света. "Наскоро в Лондон записвах и гласове за екшън видео игра. Тя е на Том Кланси и Убисофт. Не мога да издам името, но става дума за постапокалиптичен Ню Йорк и озвучавах 3-ма различни герои, нюйоркчани - престъпници и бивши полицаи. Имаше доста крещене и "умиране". Последния ден си бих рекорда в дублажното студио за най-много изпити чайове с джинджифил - 8 за два часа!", смее се чаровникът.

Фен на наргилето

За Юлиан Лондон е най-доброто място за живот в Европа, че даже и в света. "Има всичко, за всеки, и то по много! Тук е известна приказката: "Ако си уморен от Лондон, значи си уморен от живота". Ходя на театър, кино премиери, скоро гледах филма "Програмата", който разказва за живота на световноизвестния колоездач Ланс Армстронг. Имаше въпроси към режисьора, и Бен Фостър, който го играе. Обичам и да разпускам с приятели, правим си разходки или пък пушим наргиле - имам няколко любими места за това, защото съм много претенциозен. Лондон е ежедневно приключение - ако си отворен към хората, може да ти се случи нещо изненадващо, красиво, ново запознанство, разговор с непознат. И най-вече това е мястото, което ми дава възможност да тренирам себе си като актьор и да съм на непосредствено разстояние от всяка голяма световна роля", казва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай