Йоана Буковска върти интриги в болница

Йоана Буковска върти интриги в болница | StandartNews.com

Актрисата е с червена коса заради новия сериал "Откраднат живот", който тръгва през март по Нова

Йоана Буковска-Давидова и младият талант на пловдивския театър Радина Думанян са сред звездите в новия сериал "Откраднат живот". Екранната драма на продуцентската компания "Dream team", която тръгва през март в праймтайма на Нова, е първата българска поредица, посветена изцяло на лекарската професия. "Разказваме истории в болнична среда. Това е кино за телевизия", разказа продуцентът Евтим Милошев в "Здравей, България".

Личните драми са вълнуващи. Главните лекари, които въртят сюжета, са трима. Асът на Народния Стоян Алексиев е доктор Генадиев, доказан акушер-гинеколог, за когото даряването на живот е лична и професионална мисия. Като негова съпруга ще видим Мария Каварджикова. Тяхната история е във фокуса на интригите. Двамата са мечтаели за дете и след дълго очакване съдбата им се е усмихнала, но семейството крие изумителна тайна.

Стоян Алексиев за първи път ще си партнира пред камерите с по-малкия си син Александър. Младши върви уверено по стъпките на баща си и на брат си Цветан. Той завършва престижния Adelphi University в Ню Йорк, има редица театрални роли в Лондон. Александър стигна и до Холивуд. В "Джак Райън: Теория на хаоса" той е охранител на руски олигарх, изигран от самия Кенет Брана. Там си партнира с Кийра Найтли и Кевин Костнър.

Неговият герой в "Откраднат живот" му е съименник и първо е бил пациент, прекарал е цялото си детство в болничните стаи и буквално дължи живота си на медицината, затова съвсем естествено й се посвещава изцяло. Димо Алексиев пък ще облече бялата престилка, за да влезе в ролята на Калин, синът на д-р Генадиев. Той е от докторска фамилия, израснал е с проблемите на пациентите и лекарите и за него изборът на професия също е предначертан. Неговата голяма лична и професионална цел е да докаже, че е достоен за лекарската си фамилия. Двамата с героя на Александър Алексиев са родени на една и съща дата, в един и същи час, в една и съща болница и още от първия миг съдбите им се преплитат необратимо.
Радина Думанян е д-р Биляна Захариева - млад и амбициозeн анестезиолог, с идеалистични разбирания за професията, любима на Калин. Връзката им е подкрепяна изцяло от двете фамилии - Генадиеви и Захариеви. Йоана Буковска, вече Давидова по мъж, е в ролята на нейната майка - Виолета Захариева. Тя е властна жена, двигател на задкулисните игри в болницата и не пропуска възможност да се възползва от слабостите в здравната система, за да се облагодетелства лично. Йоана вече е с червена коса заради новия си образ.

"Истински интересните персонажи никога не са черно-бели. Най-любопитни са нюансите в поведението и мотивацията на героите, именно те ги превръщат в пълнокръвни и достоверни образи. Всеки от тях има скрита страна", коментира продуцентът Евтим Милошев. Той не отрече, че екипът му е вдъхновен от редицата суперуспешни сериали на лекарска тема. "Това са световни образци. Тази тема винаги е била водеща - "Спешно отделение", "Доктор Хаус", "Анатомията на Грей", по-старите помним и д-р Щросмайер от "Болница на края на града", който опразваше улиците на града преди 10-и ноември", коментира Милошев. Самият той няма нищо общо с тази професия, нито пък има близки, които да са лекари. "Сега ми се наложи да общувам много с тях и научих доста. Особена работа е това - не можем да продаваме, купуваме и разменяме здравето и живота, дори когато става дума за най-близките, дори когато сме готови на всичко, за да спасим любим човек", допълни Милошев. Той заяви, че проектът възражда интереса към българските сериали, които в последно време отсъстват от ефира - за разлика отпреди няколко години, когато бяха в своя пик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай