ВИДЕО: Първият трейлър към Хобит 3 обявява война в Средната земя

ВИДЕО: Първият трейлър към Хобит 3 обявява война в Средната земя  | StandartNews.com

Режисьорът Питър Джаксън ни поднася „Хобит: Битката на петте армии", съдбовната глава от трилогията филми, адаптация на фентъзи шедьовъра „Хобит" на Дж. Р. Р. Толкин. Първият трейлър към филма задава ключов въпрос в поредицата: „Ще ме последвате ли за последен път?"

След успеха на първите два филма от поредицата, които в световен мащаб реализираха бокс офис от над 2 милиарда долара, на 19 декември „Хобит: Битката на петте армии" ще превземе киносалоните в България.

Трейлърът подобаващо подготвя феновете за грандиозния финал на трилогията. С типичния си режисьорски размах Питър Джаксън ще сложи край на историята за Средната земя. Първите кадри от филма навяват тъга, но и загатват колко епичен ще бъде филма. Истинските фенове на романите на Дж. Р. Р. Толкин ще забележат и множеството неясни кадри. В един от тях Гандалф лежи на бойното поле, докато Билбо разказва, че ще си спомня за всички, най-вече тези, които не са оцелели.

Една от големите изненади в първия трейлър на „Хобит: Битката на петте армии" е музиката. Ясно можем да разпознаем песента, която Пипин Тук - един от най-верните другари на Фродо, пее във Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена. Това е поредното доказателство за майсторския размах на Питър Джаксън и ни подсказва, че последната част от трилогията „Хобит" ще бъде по-свързана с „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена", отколкото очакваме.

В „Хобит: Битката на петте армии" ще видим отново емблематичния Иън Маккелън като Гандалф Сивия, Мартин Фрийман в ролята на Билбо Бегинс и непоколебимият Ричард Армитидж в ролята на Торин Дъбощит. Редом до тях отново застават Еванджелин Лили, Орландо Блум, Люк Евънс, Бенедикт Къмбърбач ( в ролята на Смог), Кейт Бланшет, Хуго Уейвинг, Лий Пейс.

Режисьор е носителят на „Оскар" Питър Джаксън, който е и съсценарист заедно с Фран Уолш, Филипа Бойенс и Гилермо дел Торо. Продуценти са Питър Джаксън, Каролин Кънингам, Зейн Вейнер и Фран Уолш. Изпълнителни продуценти са Алън Хорн, Тоби Емерих, Кен Къминс и Каролин Блекууд.

Синопсис на „Хобит: Битката на петте армии":

„Хобит: Битката на петте армии" довежда до епичен завършек неочакваното пътешествие, на което се отправя Билбо Бегинс, заедно с Торин Дъбощит и Дружината на джуджетата. След като отвоюва родната си земя от дракона Смог, Дружината неволно е отприщила смъртоносна сила. Разгневен, Смог изсипва бушуващата си ярост над беззащитните мъже, жени и деца от Езерния град.

Обсебен преди всичко от мисълта за съкровището, скрито в недрата на Самотната планина, Торин жертва приятелство и чест, за да си го върне, докато Билбо Бегинс прави неистови опити да го вразуми. Това тласка хобита към отчаяно и рисковано решение. Но напред предстоят още по-големи опасности. Незабелязан от никого, освен от вълшебника Гандалф, могъщият враг Саурон е пратил легиони от орки в изненадваща атака срещу Самотната планина.

Когато мрак пада над ескалиращия конфликт, расите на Джуджетата, Елфите и Хората трябва да решат – да се обединят или да бъдат унищожени. Билбо се оказва принуден да се бори за живота си и за този на своите приятели в епичната Битка на петте армии, а бъдещето на Средната земя виси на косъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай