Вергов с дъщери от различни майки

Вергов с дъщери  от различни майки  | StandartNews.com

Юлиян Вергов се сдоби с нови дъщери - освен на родната си Алена през следващите седмици той ще трябва да обръща внимание и на две екранни наследнички. Това ще се случи на снимачната площадка на "Баща ми, майка ми, сестра ми" - новия филм на режисьора Димитър Коцев-Шошо, автор и на сценария в дует с Иван Марков, натрупал червени точки покрай "Пълна лудница". Шошо, който влезе в игралното кино с лириката "Лора от сутрин до вечер", а после провокира с "публицистичния" сериал "Четвърта власт", сега предлага добрия стар "семеен" модел.

Героят на Вергов е родител на тийнейджърките, родени от различни майки. В кожата на момичетата влизат 17-годишната Радина Боршош и 14-годишната Александра Костова - избрани след кастинг из столичните училища. Като техни майки се проявяват две от дамите на Народния театър - Ани Пападопулу и Радена Вълканова. В интригите ще се намеси и самият Самуел Финци.

Полусестрите Ива и Мая учат в едно и също училище, където основното забавление е да се коментират скритите тайни на преподавателите. Те разкриват истински необичайна история за техен учител. Докато осъзнаят шока от своето откритие, животът на момичетата е разтърсен из основи от друго немислимо събитие, свързано с баща им.

"Баща ми, майка ми, сестра ми" е филм, чрез който искам да споделя обичта си към хората. Вярвам в думите на Том Робинс, че никога не е късно да имаш щастливо детство. И същевременно зная, че хората порастват чрез своите загуби. Възможно ли е убийството да бъде акт на обич? Мисля, че "Баща ми, майка ми, сестра ми" дава един от възможните отговори на този въпрос. И бидейки произведение на изкуството, не претендира, че е последна инстанция по темата", споделя Шошо. Той извика "екшън" в понеделник - и ще го прави в София и през следващия месец. Естествен декор на новата градска история ще бъдат зоопаркът, Метростанцията, Борисовата градина... Оператор е Александър Станишев, който снима лентите на Кристина Николова "Вяра, любов и уиски" и "Touched with fire" с Кейти Холмс. Продуценти са Найо Тицин и Галина Маркова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай