Вергара оскубала Уидърспуун в секссцена

Двете мацки в екшън сцена от филма

Вергара оскубала Уидърспуун в секссцена | StandartNews.com

Две красавици, различни като луната и слънцето, застават една до друга и пленяват от големия екран. Рийз Уидърспуун - носителка на "Оскар" и "Златен глобус", и София Вергара, която има четири номинации "Златен глобус" за ролята си в комедийния сериал "Модерно семейство", са звездите в "Гореща гонка". Режисьор на филма е Ан Флетчър, чието дело е и изненадващият кинохит отпреди няколко години "Предложението". Уидърспуун е полицай Купър от Тексас, която строго следва правилата и е много амбициозна. Възлагат й важната задача - да опази Даниела, съпругата на наркобос (Вергара), която е единствен свидетел по делото срещу мексикански наркокартел. Двете се оказват изправени срещу целия свят. Уидърспуун е и продуцент на лентата. Разпространителите от "Форум филм България" предоставиха на "Стандарт" интервю с дамите.

Вергара държи да отбележи, че това не е филм за две момичета, които се чудят кого да оплетат в мрежите си, че да се омъжат. "Те са много различни, но имат обща цел и се стремят да оцелеят заедно. Така че много млади дами могат да погледнат на това, че сме различни по положителен начин. Няма нужда да сте еднакви, да изглеждате по един и същ начин, за да разберете друго човешко същество и да си помагате", смята знойната Вергара.

Режисьорката Ан Флетчър допълва, че е напълно съгласна с думите й. Запитана за латино инвазията от актьори в Холивуд, колумбийката София Вергара с усмивка обяснява, че никога не си е мечтала да снима с колежка от ранга на Рийз.
"Беше невероятно, че тя ме поиска и ме потърси за проекта. Бях очарована, че Рийз ме откри. Това е голяма подкрепа за латино актьорите в киноиндустрията в Лос Анджелис. Този филм ще помогне продуцентите да ни добавят в списъците си. Не мога да се оплача, защото имам голям късмет с ангажименти като "Модерно семейство". Поредицата отвори врати пред мен. Но все още имаме нужда от разбиране", разправя Вергара.

Рийз пък обяснява как още преди 2-3 години интересът й е бил провокиран от темата, за която чела в L.A. Times и Hollywood Reporter. От публикациите научила, че от 34 до 55 процента от публиката в киносалоните е именно от латино зрители. Тогава се запитала: "Но къде са техните актьори?". Замислила се и за правенето на филми, които са отражение на културата на много езици. "Това е животът, който всички ние живеем всеки ден, но не е така често застъпен на екрана. Дано да можем все така да го показваме", казва Рийз.

Ан Флетчър, режисьорката, пък се усмихва на въпроса какво я привлякло в лентата и заявява: "Вижте тези две жени. Това е моята мъжка мечта".

Оказва се, че двете красавици - Вергара и Уидърспуун - не са толкова различни. Според София колежката й е истинска латино дива отвътре, която чакала да бъде отключена.

Актрисите харесвали една и съща храна, обичали да се гримират, да бъдат със семействата си, падали си по едни и същи туристически дестинации. И двете стават майки за първи път, твърде млади, отчита още София.

Във филма има една сцена, в която те се преструват на любовници и София дърпа Рийзи за опашката като израз на страст. Не било никак по сценарий, просто Вергара го измислила на мига. "Тя ме хвана за косата, за да я "изтръгне", смее се сега Рийз.

"Има неща, които не бива да изглеждат фалшиви. Публиката е интелигентна", категорична е Вергара. Ан Флетчър пък допълва, че няма нищо против романтичните комедии, но винаги се е борила срещу статуквото, че мъжете непременно спасяват дамите. На въпроса какво биха казали на младите актриси, които се стремят да пробият в тази индустрия, Рийз отвръща: "Трябва да се учат от всичко и всички на снимачната площадка. Практиката е номер едно. Добре е да имат профил в LinkedIn".

Ан Флетчър призовава никога да не се молят и падат на колене, а да имат увереност, свое мнение и да се държат като независими жени. И да се заобиколят от умни хора. Според нея парите, които дамите печелят, са също толкова зелени, колкото и на господата. И е напълно нормално жени да правят филми за себе си и своите преживявания. "Подкрепете ни дори в името на феминизма", призовава Рийз Уидърспуун.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай