Великият провокатор: Чарли Шийн даде урок по доброта

Великият провокатор: Чарли Шийн даде урок по доброта  | StandartNews.com

Чарли Шийн отново се разписва в светските хроники от седмицата, но този път даде урок по благородство - прие леденото предизвикателство и вместо с кофи вода, се заля с 10 000 долара, които дари за борба с амиотрофичната латерална склероза. Чичо Чарли не е обикновен човек и сам казва: "Ако вземете мозъка ми назаем за пет секунди, сигурно ще си кажете: "Пич, не мога да го понеса! Изключи това копеле". Мислите му като че ли не са от земното царство.

Роден е на медицински език като "синьо бебе" - почти задушен. Докторът, който го спасява, се казвал Ървин и благодарните родители го наричат на него. Така рождените имена на актьора са Карлос Ървин Естевес, син на популярния Мартин Шийн.

През 80-те години младши учи в гимназия в Санта Моника, като още от онова време негови приятели са бъдещите кинозвезди Шон Пен и Робърт Дауни, също джуниър.

Чарли е доста добър на бейзбол. Уменията си той демонстрира във филма "Висша лига" (1989). По мнението на тези, които го познават, като професионален бейзболист Шийн би бил не по-малко известен, отколкото като актьор.

Веднъж Чарли не спал 48 часа, за да влезе в кожата на героя си от филма, който снимал - изтощен и смачкан типаж.

Шийн е кръстник на Уинона Райдър. Тъкмо той измисля псевдонима й Райдър, докато слушал песента на The Doors "Riders on the Storm" ("Ездачи на бури"). Когато Чарли й се обадил с предложението, мацката изпаднала във възторг. От следващия ден тя вече се представяла като Уинона Райдър. Дотогава била Уинона Хоровитц.

Вярвате или не, скандалджията Шийн е автор на поетичната стихосбирка "Моят душевен мир", публикувана през 1988 г.

Чарли отхвърля предложението да играе в "Неприлично предложение" (1993) с Деми Мур и продуцентите вземат на негово място Уди Харелсън. Шийн, чиито приятелки са все порноактриси, се възмутил, че ролята му се вижда порочна.

През 1991 г. Шийн и приятели гледат японския хорър "Цветя от плът и кръв", като заради супербруталните сцени решават, че това е снъф - с истински изтезания, изнасилване и клане. Чарли се свързва с ФБР, за да докладва като примерен гражданин. В крайна сметка обаче се оказва, че кървавите сцени са все пак бутафорни.

Шийн е запален по татуировките - има по тялото си 12. Сред по-интересните са горяща цигара "Марлборо" и скат. Върху гърдите си има "бележка" с кабарче и надпис "Be Back in 15 Minutes." "Не трябваше да си правя толкова много. Трудно е, когато си подложен на 2-часов грим и все пак не могат да ги покрият".

Чарли е от малкото холивудски звезди, които признават, че са влезли във филмовия бизнес с връзки. "Ако не беше баща ми Мартин Шийн, никога нямаше да пробия. Е, с течение на времето са поочупих, но в началото не ставах и за чеп за зеле. Брат ми Емилио Естевес е много по-талантлив".

Макар и само на 48, Чарли вече е дядо. Най-голямата му дъщеря Касандра роди момиченце, наречено Луна.

Веднъж случайно прострелва тогавашната си годеница Кели Престън. Скоро след случката тя се омъжва за Джон Траволта.

Чарли е обсъждан за ролята на Том Круз в "Роден на 4 юли", на Джони Юта в "Точка на пречупване" и на Маверик в "Топ гън".

Пада си по соса за барбекю и иска да произвежда собствена марка.

Пола Абдул му е била снаха - съпруга на брат му Емилио Естевес. "Мила жена, но не съм много в час с музиката й и й го казах в лицето. Веднъж имахме семейно парти в дома на сестра ми Рене и баща ми рече: "Чарли, пусни малко Пола Абдул". Аз му отвърнах: "Толкова много съм въртял дисковете й, че се развалиха".

"Татко ми даде кофти съвет - бъди честен, вика. И аз така правя. После хората ме питат: "Защо си толкова откровен с пресата?". Нямам отговор. Всичките ми истории са истински и това е проблем. Наричат ме последният доблестен мъж в Холивуд. Но ми пука какво говорят хората. С почти всички ни е така, но не го признаваме", казва Шийн.

Един от най-милите ми спомени е, когато Слаш от "Гънс енд роузес" каза: "Изчисти се". Трябва да съм стигнал доста далеч, за да го чуя точно от него. "Отиди в клиника, спри. Ще умреш", настояваше той. Страхотен човек, обичам го.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай