Трима на полуфинал в MasterChef

Трима на полуфинал в MasterChef | StandartNews.com

Елена, Аврам и Симеон са тримата полуфиналисти в MasterChef. Снощи Боян, който наскоро стана татко за първи път, напусна кулинарната надпревара.

"Победата е все по-близо, а разделите - все по-тежки. Да си кажем "чао" с Боян и да го поздравим за страхотното представяне в ‪#‎MasterChefBG‬!", написаха от предаването във Фейсбук.

По-рано Елена, Симеон, Аврам и Боян имаха нелека задача от специалната кутия. Пред тях се появи месо от кенгуру, бизон и газела, което и четиримата не са виждали през живота си. Това ги притесни, а от друга страна журито обяви, че чрез жребий ще изберат с кое точно от тях да готвят. Тримата шефове изтъкнаха, че месата са изключително скъпи за нашия пазар и не трябва да се похабяват като продукти.

Стекът от кенгуру затрудни Боян. Неговият колега Аврам получи стек от бизон и сметна, че то прилича много на телешкото и тръгна да готви в правилната посока. Единствената жена се надяваше да й се падне крокодил, защото много й приличаше на пилешко. Красавицата с бяла престилка получи точно това, което искаше, а за Симеон остана стек от газела.

Накрая Аврам спечели надпреварата и получи правото да избира продуктите за теста за креативност. Той се спря на котлети с гъби и къри и пренебрегна кошниците с патешко магре с лук и джинджифил и свински ребра с моркови и карамфил.

Темата на теста бе "3 в 1", а изборът на Аврам определено притесни другите участници. Елена имаше оригинална идея за сос, но по средата разбра, че е използвала оцет вместо вино.

Боян създаде бутерки с месото вместо банички, защото в бързината обърка пакетите с тесто. Именно неговата чиния му костваше мястото на полуфинала. Той обаче ще продължи да следва своята мечта, защото заедно с отпадналите Каролина и Ву смята да отвори заведение. 

Полуфиналът е тази вечер от 21, 30 по bTV, а кулинарната битка между последните двама ще бъде на 02 юни от 20 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай