Суонк спасява Томи Лий Джоунс

Суонк спасява Томи Лий Джоунс  | StandartNews.com

"Водачът" е разказ за 31-годишната Мери Бий Къди, която живее сама в силно религиозно градче в Средния запад. Тя получава задача от своята църква да придружи на изток три жени, които са изгубили разсъдъка си. На път от Небраска към Айова, където те най-накрая ще намерят подслон, Мери Бий спасява живота на престъпника Бригс. Той се съгласява да й помогне в мисията, като ги преведе през снежни бури и опасни срещи със заселници и индианци в граничните територии.
"Тежката съдба на жените в Дивия запад е само бележка под линия в киноисторията, но е изведена на преден план във "Водачът". Екранизацията на Томи Лий Джоунс по яркия роман на Глендън Суортаут от 1988 г. е едновременно лирична и стряскаща, странно забавна и мрачно сериозна. В центъра са чудесните изпълнения на Хилъри Суонк като независима бунтарка, и на Джоунс - като некадърния престъпник, принуден да й помогне. Красиво заснетият филм завладява като неразказвана досега история и засилва драматизма с редица неочаквани обрати", пише "Холивуд рипортър" в рецензия за лентата.

Премиерата на тази, създадена отчасти с френско финансиране продукция, беше на фестивала в Кан миналата година. В ролите ще видим още Хейли Стейнфелд, Мерил Стрийп, Уилям Финчер, Джеймс Спейдър, Тим Блейк Нелсън, Джон Литгоу, Давид Денсик и Соня Рихтер. Продуценти са Люк Бесон, Питър Брант и Брайън Кенеди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай