Скалата става полубог

Скалата става полубог | StandartNews.com

Кечистът живял сам 6 месеца, докато се подготвял за ролята
Ирина Шейк партнира на Дуейн Джонсън в "Херкулес"

Дуейн Джонсън - Скалата се превъплъщава в могъщия син на Зевс, Херкулес в eдноименната мегапродукция. Тя е втората за тази година посветена на гръцкия полубог. Първата беше сниманият в България "Легендата за Херкулес", заради който у нас дойде Келън Лътц. Сега, след като губи част от семейството си, древногръцкият герой обръща гръб на боговете и се отдава на жестоки битки, в които разгромява противниците си. След много време на бойното поле, той попада на шестима души, които точно като него са се отдали на войните и са свикнали с постоянната опасност от смъртта. Споделяйки съдбата им, полубогът и новите му братя по оръжие не се интересуват от това къде и за кого ще се бият, стига да печелят достатъчно от това. След някои по-малки военни задачи, групата е наета от краля на траките. Той иска от тях да обучат по най-добрия начин войниците му. Херкулес и компания решават да се впуснат в предизвикателството и да превърнат тракийската войска в най-голямата сила на света. Но докато обработват войниците, нечовешки силният мъж и групата му ще осъзнаят колко далеч са от реалността и истинските проблеми, които ги заобикалят. Задачата им да превърнат тракийските войници в безмилостни бойци постепенно започва да им показва, че пътят, по който са поели, ще им донесе само страдание.

За да се подготви за ролята на един от най-известните герой в гръцката митология, именитият кечист започнал тежки тренировки.

"В рамките на осем месеца тренирах и работих по-усърдно от когато и да било. Живях сам и се изолирах напълно (като потиснат 118-килограмов монах) за 6 месеца, докато снимах. Целта беше напълно да се превъплътя в този образ. Да изчезна в ролята. Дали бих изиграл Херкулес отново? Бих го направил още два пъти!", казва Скалата.

Режисьор на "Херкулес" е създателят на "Час пик" и продуцент на "Бягство от затвора" Брет Ратнър. Екранни партньори на Скалата са Джон Хърт, Руфъс Сюъл, Йън МакШейн, Джоузеф Файнс, Ребека Фъргюсън и Ирина Шейк, която дебютира на големия екран. Другата манекенка, която също прави компания на здравеняците, е Барбара Палвин. Историята на блокбастъра се базира на комикса "Херкулес : Тракийски войни", създаден от Стив Мур и Крис Болсин. Продукцията е заснета в Будапеща.

Феновете бяха впечатлени още след първия трейлър на продукцията. Те забелязаха мистичната атмосфера на новия филм струващ над 100 милиона долара и оцениха с отличен смразяващите сцени, представящи някои от великите подвизи на Херкулес. Сред тях са битките с лернейската хидра, немейския лъв и еримантския глиган.

Новината за излизането на първия трейлър беше обявена за първи път от Дуейн Джонсън, който я сподели във Фейсбук. За ролята на култовия образ, актьорът коментира: "Херкулес винаги е бил мой герой, още откакто бях дете. Когато започнах да се занимавам с кино, си мислех "Господи, ще е страхотно, ако един ден мога да изиграя това"."

Снимките изисквали тричасов престой в гримьорната и строга диета. Още с излизането на първите кадри от снимачната площадка, кечистът коментира : "Това е най-удивителната снимачна площадка, на която някога е стъпвал кракът ми. За мен е чест да изиграя тази роля".
"Херкулес"***

Шедьовърът "Манон Леско" в "Арените"

След близо три десетилетия отсъствие от репертоара на Royal Opera House знаменитата опера "Манон Леско" ще бъде осъвременена и пусната на голям екран. Режисьор на новия прочит на прочутата творба на Пучини е Джонатан Кент. Трагичната любовна история на млад кавалер и неопитна девойка, впечатлена от изкушенията на големия град ,е по-бляскава от всякога. Романът, който вдъхновява редица композитори, е написан от френския абат Антоан - Франсоа Прево. Най-ярката адаптация по лиричния роман безспорно е тази на Джакомо Пучини. Съвременната версия на шедьовъра е под диригентството на музикалния директор Антонио Папано. В нея ще чуем величественото сопрано на латвийката Кристин Ополай, която предизвика сензация и положителни оценки от критиците за ролята си на Мадам Бътърфлай през 2011-та. Дамата се превъплъщава в главната роля на чувствителната и дръзка Манон Леско.

Екипът от звезди се допълва от Йонас Кауфман, в ролята на любовника на главната героиня, Ренато Де Грийо и Кристофър Малтан като циничния брат. Според критиците дългоочакваната нова визия на продукцията ще въздейства на днешната публика благодарение на проникновеното виждане на Джонатан Кент за едно младо момиче, което иска да намери своето бъдеще някъде из големия град.

"Манон Леско" е финалната опера от Кино Сезон 2013/2014 на Royal Opera House в кино "Арена".
Постановката ще разтърси зрителите на "Арена Младост", "Арена Запад" в София, "Арена Гранд Мол" Варна, както и в кината "Арена" в градовете Стара Загора, Велико Търново и Плевен. Прожекциите са на 27-ми юли (неделя) от 16 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай