Ситроени возят гостите на "Аполония"

Ситроени возят гостите на "Аполония" | StandartNews.com

Арт ценителите, които тези дни са на "Аполония" в Созопол, всяка вечер са изправени пред трудни избори. Кое от многобройните събития да посетят? Все пак водеща тема в програмата на феста тази година е вековният юбилей на българското кино. Затова тук се прожектират премиерно много от най-новите родни ленти, сред които "Отрова за мишки" на Константин Буров, "Събирач на трупове" на Димитър Димитров, "Омбре" на Захари Паунов. В препълненото читалище на морския град преди вечер киноманите с интерес изгледаха творбата на Антоний Дончев "Жената на моя живот". Дебютът в игралното кино на режисьора предизвика много размисли и дискусии заради темата си - трудната любов на двама млади иракчани в днешното сложно и объркано време.

По традициите на Ориента те са обречени един на друг още от деца. Животът обаче ги разделя, за да ги срещне отново след много години, далеч от родината. Сценарият на първата копродукция на България с кюрдското регионално правителство е дело на Дончев в съавторство с Али Талиб, а в копродукцията участват още Македония и Румъния. В актьорския състав, заедно с Виолета Марковска и Суран Ибрахим, участва и човек на "Стандарт" - Оля Ал-Ахмед.

Гостите на "Аполония", чийто официален превозвач е "Автомотор корпорация", се насладиха и на друга любопитна атракция, която не е пряко свързана с изкуството. По време на фестивала публиката може да види най-новите предложения от "Ситроен" за тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай