Сексскандал в Кан

Гаспар Ное с главните си актьори

Сексскандал в Кан | StandartNews.com

Прожекцията на филма "Love" на аржентинския режисьор Гаспар Ное предизвика скандал на кинофестивала в Кан. Лентата, заснета в 3D формат, шокира със суровите си сексуални сцени, които не оставиха нищо на въображението на публиката. Не липсваха еякулации в близък план, оргии и травестити. Още преди премиерата пикантните афиши предизвестяваха какво ще се случи - на един от тях е изобразен огромен пенис. Около 2000 души се наредиха на опашка часове преди прожекцията, предвидена след полунощ. А десетки зрители, които имаха билети, не можаха да се доберат до местата си във Фестивалния дворец и бурно протестираха.

Филмът разказва за спомените на режисьора Мърфи и голямата му любов с Електра. Две години на страстна връзка, на любовни игри и оргии. Двама от героите във филма носят имената Гаспар и Ное.

Аржентинският режисьор, който работи и живее във Франция, искал да покаже любовните състояния във възможно най-плътската им форма. "От години мечтаех да направя кинотворба, която да възпроизведе страстта на любовната двойка във всичките й крайности както физически, така и емоционални", споделя режисьорът. 51-годишният Гаспар Ное решил да заснеме филма си в 3D, защото тази техника "позволява на зрителя по-голямо чувство на припознаване с героите от екрана".
Това не е първият скандал на Ное в Кан, припомнят запознати. През 2002 година той разбуни духовете с филма си "Необратимо" с участието на Моника Белучи и Венсан Касел. Тогава мнозина възроптаха срещу безкрайно дългата сцена на изнасилване, включена в лентата. Много зрители припаднаха, други получиха нервни кризи, а трети просто напуснаха киносалона. Тази година Ное получи и овации, но в социалните мрежи бе силно разкритикуван за "лошия секс, на който не му се вижда краят".

Докато филмовите страсти горяха с пълна сила, Наоми Кембъл събра приятели на звездно парти на Лазурния бряг по случай рождения си ден. Черната перла стана на 45 години и вместо подаръци, помоли близките си да дарят пари за пострадалите в Непал. Наоми покани за гост-домакини на купона Леонардо ди Каприо и рапъра Пи Диди. Кембъл хвърли всички светски хроникьори в смут, като се появи под ръка с неизвестен мъж. Какви точно са отношенията им и дали това е новият й любим, все още се гадае.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай