Секссимволи и шерп във Венеция

Настася Кински е лице на феста тази година

Секссимволи и шерп във Венеция   | StandartNews.com

Джейк Джиленхол и Джейсън Кларк раздаваха автографи от яхта

Кинофестивалът тръгна с овации за "Еверест"

Киноприключението "Еверест" откри фестивала във Венеция - най-стария филмов форум в Европа. С представянето се заеха Джейк Джиленхол и Джейсън Кларк, които възседнаха яхта, за да се придвижват из града на любовта. Двамата секссимволи бяха сред звездите, които преминаха по червения килим и трудно се откъснаха от многобройните фенове, желаещи да се снимат с тях и да получат автограф. Към премиерата и официалната пресконференция се присъединиха още Джош Бролин, Емили Уотсън и режисьорът Балтазар Кормакур. Почетни гости бяха Джен и Сара Хол - съпругата и дъщерята на Роб Хол, в чиято кожа влиза Джейсън Кларк, Хелън Уилтън - изиграна от от Емили Уотсън, и шерпът Анг Джордж, оцелял в злополучната експедиция от 1996 г. На пресконференцията истинските герои от една от най-големите трагедии на Покрива на света споделиха, че опасенията им как ще бъдат пресъздадени самите те са се оказали напразни.

Еверест разказва историята на две комерсиални експедиции, които успявят да достигнат върха, след като се обединяват. Слизането обаче се оказва истинското предизвикателство пред човешките възможности и дух, след като връхлита една от най-свирепите бури в историята. Филмът е сниман на повече от 10 впечатляващи локации.

Даян Крюгер, Настася Кински и Алесандра Амброзио бяха може би най-страхотните дами при старта на фиестата в Двореца на киното в Лидо. А сред официалните гости бяха италианският президент Серджо Матарела и министърът на културното наследство Дарио Франческини. Водещата на церемонията Елиза Седнауи представи програмата на 72-ия фест. Председател на журито е режисьорът Алфонсо Куарон, носител на "Оскар" за "Гравитация". Френската актриса и принцеса на Венеция Клотилд Куро също беше на шоуто. Най-старият кинофестивал се слави като откривател на бъдещите суперхитове. През 2013 г. той изпрати в орбита космическата сага "Гравитация", която спечели седем "Оскар"-а. Миналата година започна с "Бърдмен", получила четири "Оскар"-а, включително за най-добър филм.

В конкурса участват 21 филма, сред които на режисьорите Дрейк Доремус, Лука Гуаданиньо, Лори Андерсън, Том Хупърс, Амос Житай, Атом Егоян, Марко Белокио, Александър Сокуров, анимацията "Anomalisa" на Чарли Кауфман и Дюк Джонсън.
Френският режисьор Бертран Таверние ще получи почетната награда "Златен лъв", а "Слава на кинотвореца" отива при Брайън де Палма. Настася Кински е лице на тазгодишния фест, който ще продължи до 12 септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай