Робъртс и Клуни нищят измами на Уолстрийт

Робъртс и Клуни нищят измами на Уолстрийт | StandartNews.com

Трилърът на Джоди Фостър стреля в задкулисието на финансовия свят

В "Пулсът на парите" тв продуцент и журналист изпадат в критична ситуация

"Пулсът на парите" e вълнуващ и интелигентен трилър за света на крупните финансови операции, чието действие се развива в реално време. В режисьорската лента на Джоди Фостър Джордж Клуни и Джулия Робъртс са в ролите на тв водещ на финансово предаване Лий Гейтс и неговият продуцент Пати Фен. Тя дърпа конците на шоуто и е гласът в слушалката на Лий, който му казва какъв да бъде следващият му ход. Той е мързелив, дори не си учи репликите. Казва каквото си иска, без да го е грижа - и тя е на линия, за да е сигурна, че всичко върви като по вода. Но те изпадат в екстремна ситуация, когато разяреният инвеститор Кайл (Джак ОСКонъл) нахлува и превзема студиото, заплашвайки да го взриви, понеже е загубил всичките си спестявания. По време на напрегнатия сблъсък, излъчван на живо по телевизията, притиснатите от ограниченото време, Лий и Пати трябва трескаво да действат. Необходимо е да разкрият мистерията, залегнала в основата на конспирацията на динамичните световни финансови пазари. Докато Гейтс и Пати се опитват да разберат какво се е случило в действителност, те истински са развълнувани от болката на Кайл. Преоткриват в себе си журналистическия хъс и стремеж да разплетат конспирацията на Уолстрийт, която далеч надхвърля участието на тези трима души.

"Най-вълнуващата част от историята - освен ченгетата, хеликоптерите, оръжията, бомбите и трескавото напрежение - е развитието на образа на Лий Гейтс. Първоначално той е повърхностен, самодоволен, празен човек, който въпреки успешната си кариера, е провал в очите на всички, включително и в своите. Но преживява ужасен шок, който го принуждава, с помощта на Пати, да види причина да открие своята човечност, израстване, развитие и промяна", разказва Фостър. "Светът на парите е излязъл извън контрол. Когато нещата се объркат, вие всъщност не разбирате, че са се объркали - и обикновените хора остават измамени", допълва Клуни. Кайтриона Балфе, Доминик Уест, Джанкарло Еспозито и Дари Инголфсон са в останалите роли.

"Пулсът на парите" ****

Джони Деп се завръща като Лудия шапкар

След огромния успех на филма "Алиса в страната на чудесата" през 2010-а щурите герои на Луис Карол се завръщат за следващото си киноприключение. В "Алиса в огледалния свят" действието се развива след години. Алися (Миа Вашиковска) прекарва това време по море, следвайки примера на баща си. Озовавайки се отново в Лондон, тя намира магическо огледало и попада във фантастичния свят на своите приятели - Белият заек (Майкъл Шийн), Абсолем (Алън Рикман), Чеширският котарак (Стивън Фрай) и Лудият шапкар (Джони Деп). Шапкарят е загубил своето Величие и Бялата кралица Мирана (Ан Хатауей) изпраща Алиса в търсене на Хроносферата. Това е метален глобус в палата на Великия часовник, който контролира времето. Връщайки се назад в годините, Алиса се натъква на приятели и врагове в различни етапи от живота им и се впуска в опасна надпревара с времето, за да спаси Шапкаря. Ще видим отново Хелена Бонъм Картър като Червената кралица. Саша Барън Коен пък е Времето, а Рис Иванс играе далеч по-консервативния баща на Шапкаря - Заник Хайтоп. Сценарист на киноприключението, режисирано от Джеймс Бобин, е Линда Улвъртън.

"Алиса в огледалния свят"****

Ръсел Кроу и Райън Гослинг нищят убийство

Ръсел Кроу и Райън Гослинг са звездите във филма на Шейн Блек "Любезните пичове". Действието в екшън комедията се развива през 70-те години в Лос Анджелис, където не дотам успешният частен детектив Холанд Марч (Гослинг) и охранителят Джаксън Хийли (Кроу) трябва да работят заедно. Двамата нищят случай с изчезнало момиче и привидно несвързаната смърт на порно звезда. По време на разследването си те разкриват шокираща конспирация, която достига до най-високите кръгове на властта. В останалите роли са Ивон Зима, Бо Нап, Кийт Дейвид, Ким Бейсинджър, Мат Боумър и Лекси Джонсън.

"Любезните пичове" ***

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай