Разводът на годината

Разводът на годината | StandartNews.com

Брад Пит имал проблеми с гнева, тревата и алкохола

Анджелина Джоли подаде документи за раздяла след 12 години връзка и 6 деца

Световна истерия, изпаднали в покруса фенове, стотици забавни колажи и една предполагаемо щастлива Дженифър Анистън. Това предизвика раздялата на Анджелина Джоли и Брад Пит, която обезателно ще се превърне в най-важното светско събитие за годината. След като новината за разлъката на най-влиятелната и очарователна холивудска двойка избухна във вторник, социалните медии моментално бяха залети от реакции към сърцераздирателната вест. Целият свят се развълнува от края на Бранджелина, както ги кръстиха медиите. Двамата имат 2 години брак, повече от 10 връзка преди това, шест деца - три осиновени и три биологични, и общо състояние на стойност от 550 милиона долара.

Само за няколко часа в Туитър имената им събраха над един милион споменавания в мрежите - разлъката им е сравнима по световно внимание единствено с кончината на Дейвид Боуи, който си отиде през януари 2016-та и предизвика над 3 милиона "туита" за четири часа. В истерията беше забъркана и Дженифър Анистън, бившата съпруга на Брад Пит, на която бяха посветени 70 000 статуса. Звездата от "Приятели", иска или не, беше забъркана в скандала от самите фенове. Те набързо изработиха стотици колажи и миниклипчета с уж радостната реакция на Дженифър, когато чула за развода. На повечето от тях актрисата злорадо се усмихва, подскача, радва, празнува - сценките са взети от любими моменти от живота на екранната Рейчъл Грийн. В медиите се появи и фалшиво съобщение, в което Анистън мъдро се "изказва" как раздялата на Пит и Джоли била карма, тъй като тя бе много наранена и изоставена навремето, когато Брад я заряза заради Анджелина.
На друг колаж виждаме Джен да танцува в червено костюмче на мажоретка - прочута сцена от "Приятели". Мнозина определиха деня като великия момент за изкупление, което феновете на Дженифър Анистън най-сетне могат да получат. "Ако е изневерил с теб, ще изневери и на теб", "Когато мъжът, който ти е изневерил преди 12 години, се развежда" (още за шегите, които заляха интернет - в карето), бяха малка част от ироничните коментари по повод раздялата, съпроводени с фотоси на танцуващата Анистън.

Все пак някои не оцениха това подигравателно отношение към една никак не забавна раздяла. Наблягането на съперничеството на две жени за един мъж е долнопробно сексистко, твърдят те.

Отвъд реакциите на незамесените хора стои всъщност една истинска семейна драма. През годините редовно излизаха новини за раздялата на една от най-обсъжданите двойки в света, особено след 2010 г. Тогава те успешно осъдиха "News of the World", които разпространиха новина за тяхна разлъка. Вероятно именно заради "дежурните" съобщения за края на брака им, във вторник много от феновете не повярваха на съобщението. Трябваше самият Брад Пит да отговори на новината за неочакваната раздяла с изказване пред списание "Пийпъл": "Много съм натъжен от случващото се, но най-важното в момента е благосъстоянието на децата ни. Любезно моля пресата да им даде пространството, което заслужават през това трудно време." Тъжната новина бе потвърдена от адвоката на двойката Робърт Оуфър, който е и мениджър на Джоли. "Анджелина е подала молба за разтрогването на брака. Това решение беше взето в името на здравето на семейството. Тя няма да коментира каквото и да е и моли да бъде уважено личното й пространство", каза той.

Според жълтия сайт TMZ, който пръв съобщи за раздялата, документите са подадени още на 15 септември. Причината: непреодолими различия. Източници заявили пред сайта, че актрисата и хуманитарна активистка решила да напусне съпруга си заради неговите лоши родителски маниери.

41-годишната Джоли иска пълно попечителство над шестте си деца

с право на посещения и не очаква издръжка от бившия си съпруг. Джоли е наела адвоката Лора Васер, която наскоро представляваше и Джони Деп в неговия супер скандален развод с Амбър Хърд.

"Дейли мейл" пък съобщи, че Брад Пит бил бесен на Джоли за подаването на молбата, която можела да изложи децата им на риск. Тя обаче му казала, че повече не може да продължава така. Източник на TMZ пък твърди, че актьорът бил ядосан на съпругата си заради разпространените истории, че той представлявал потенциален риск за децата си. Това бяха серия истории, според които Брад имал проблеми с гнева и с употреба на наркотични вещества - по-специално трева и вероятно алкохол. Бил се случил и някакъв "трагичен инцидент", без да се разяснява какъв, който довел до решението за официалната раздяла. Актьорът бил казал на Джоли, че с подаването на документите била отприщила ада, защото сега цялото семейство е мишена на папараците. През последните няколко дни Пит е разговарял с нея да уредят развода "като възрастни" и да го пазят в тайна за доброто на децата си, пишат още от TMZ. Вместо това обаче Джоли го е определила като ненадежден баща и поискала пълно попечителство над шестте деца на възраст от 8 до 15 години: Мадокс, Пакс, Захара, Вивиан, Шайло и Нокс. Домът на двойката в Холивуд в момента е обграден от фотографи, а полицията патрулира редовно заради медийната истерия.

Завъртя се още една версия за раздялата, която "трупа популярност" от няколко месеца. Според нея причината е извънбрачна връзка на Пит - говори се, че той завъртял главата на френската актриса и носителка на "Оскар" Марион Котияр. Двамата се залюбили на снимачната площадка на новия си филм - трилърът "Allied" на Робърт Земекис, в който играят влюбени по време на Втората световна война. По сюжет Брад е агент на британските тайни служби, който по време на мисия в Казабланка се сблъсква с Мариан Босежур от френската съпротива. Двамата се срещат отново в Лондон, където се влюбват, макар ужасите на войната да заплашват връзката им. Химията помежду им е очевидна поне на екрана, дори била "електрическа", според продуцента Греъм Кинг, който допълва още, че двамата моментално се сработили. Привличането им в живота не е доказано, а и е отречено от самата Котияр.

Французойката се чувствала съкрушена от обвиненията

които се тиражират в медиите, пише "Дейли мейл". Котияр настоява, че е щастлива с приятеля си актьора Гийом Кане, с когото са заедно от девет години и имат син Марсел на 5 години.

Все пак, ако историята с Котияр се окаже истина, ще има голяма доза ирония в нещастието, сполетяло Джоли. Актрисата беше обвинявана, че е разделила Брад от Дженифър Анистън, нещо, което тя многократно е отричала. "Да бъда интимна с женен мъж, когато баща ми изневеряваше на майка ми, е нещо, което не бих могла да простя. Няма да мога да се погледна, ако направя това. Няма как да съм привлечена от мъж, който е склонен да изневери на съпругата си", категорична е Джоли.
Анджелина Джоли и Брад Пит се запознаха, докато снимаха екшъна "Мистър и мисис Смит" през 2004 година. Те бяха заедно на екран и през 2015-а в "Край морето". Драмата за двойка с проблемен брак е написана и режисирана от Джоли. Това накара критикът на "Гардиън" Питър Брадшоу да заключи: "един брак, който започна и завърши на снимачната площадка". Докато първият им общ филм постигна голям търговски успех с 478 милиона долара в световен мащаб, "Край морето" имаше далеч по-малко печалби - само 3,3 милиона в боксофиса. Въпреки че лентата третира проблемите на брака, при рекламата му Джоли напълно отрече той да е отражение на техния собствен брак. "Брад и аз си имаме наши проблеми. Ако те бяха дори малко близки до нашите герои във филма, ние нямаше да можем да го направим", разказа актрисата тогава и допълни: "Нека е ясно: ние си имаме нашите караници и проблеми, като всяка двойка. Имаме дни, в които абсолютно се подлудяваме, и искаме да запазим личното пространство. Проблемите във филма обаче не са наши лични."

Тя пише с кръв името на първия си мъж

Ако Анджелина някога реши да открие свое училище по съблазняване, това ще бъде нейният най-успешен проект. Защото никой не знае за мъжете толкова, колкото е научила тя.

На 13 тя започва да колекционира ножове. Ръцете й са целите нарязани. Но и това не е достатъчно. Пробва различни наркотици, от ЛСД до кокаин, боядисва косата в лилаво и още на 14 години води у дома приятел, с когото живее две години. Двамата заедно експериментират в сексуалните си игри с ножове: "Когато се любехме, бяха ни нужни емоции, и ние се нарязвахме един друг. Затова след всяка една такава нощ трябваше да изхвърляме спалното бельо", разказва тя. Една от игрите завършва с прорязване на сънната артерия и лекарите трябва доста да се потрудят, за да спасят пациентката.
На снимачната площадка на филма "Хакери" Анджелина се запознава с актьора Джони Лий Милър. Към премиерата на филма страстите между тях кипят така силно, че те направили сватбата в свой стил. На церемонията булката облича черни кожени панталони и бяла тениска, върху която с кръв е написано името на любимия й. Съпрузите се развеждат три години по-късно, но остават приятели. През 2000-ата се жени за актьора Били Боб Торнтън. Тя е сериозно влюбена - "когато мисля за Били, ми става трудно чак да дишам". Но дълбоко в душата си подозира, че едва ли този съюз ще продължи цял живот. И въпреки това тя прави всичко, за да може техните отношения да прогонят страшния демон на самотата, който толкова често я навестява. Водят безумен семеен живот с подаръци за Рождество във вид на надгробни плочи и парцели в гробището. Били харесвал този готически спектакъл, Анджелина скоро почувствала, че се е изморила. Тогава още не знае, че й предстои срещата с Брад Пит, която обаче за добро или лошо вече приключи.

Джил Шолен е първата му голяма любов

Джoли e ocмa пo peд в cпиcъкa c любими жeни нa Бpaд Пит. B нaчaлoтo e Джил Шoлeн. B кpaя нa 80-тe гoдини нa минaлия вeк нaчинaeщият актьор ce зaпoзнaвa нa cнимaчнaтa плoщaдкa cъc cлaдypaнaтa Джил. Ha eкpaнa двoйкaтa бягa пaничecки oт мaниaк yбиeц, a в живoтa млaдoцитe ca нepaздeлни и дopи плaниpaт cвaтбa. Tя и Бpaд ce фyкaт c гoдeжнитe cи пpъcтeни тpи мeceцa, cлeд кoeтo ce paздeлят. Moдeлът Иткa Пoxлoдeк e cлeдвaщaтa тpъпкa нa Бpaд Пит. Kpacaвицaтa cлaвянкa e мoдeл. Двoйкaтa e eфeктнa и изцялo c визиятa нa 90-тe гoдини. Двaмaтa ca cвeтли, oдyxoтвopeни, oкoлo тяx бyквaлнo гpee. B тoзи cи пepиoд Бpaд Пит e pycoкoc, xoди c тeжки oбyвки, paзмъкнaти пyлoвepи и пpoтpити джинcи, лъвcкaтa мy гpивa ce вee. Бpaд и Иткa ce paздeлят, cлeд кaтo cтaвa извecтнo yвлeчeниeтo нa aктьopa пo Teнди Hютън, пapтньopкaтa мy oт "Интepвю c вaмпиp".

В автобиографията си "Неоспоримата истина" Майк Тайсън разказва, че Пит е спал и със съпругата му Робин Гивънс в началото на 90-те. Тогава Майк и Робин вече не живеели заедно, но продължавали да се срещат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай