Райна вае тяло със спининг и тирамису

Райна вае тяло със спининг и тирамису  | StandartNews.com

Новата водеща на "Бинго милиони" завършва право, но мечтае за журналистика

Райна Караянева е нежната половинка на Владо Карамазов в "Бинго милиони" по bTV. Вчера тя направи дебютът си в голямата лотария. 25-годишната красавица е модел, дефилирал по подиумите на Париж, Милано, Ханджоу, Маями. Хубавата жена е завършила право в СУ "Свети Климент Охридски", а в последните години съчетава модната си кариера с позицията на финансов анализатор в голяма международна компания. Любима тема на Райна е спинингът, с който се поддържа във върховна форма. Нарича го своя страст.

"С този спорт се запознах по-сериозно в Маями при едно от пътуванията ми преди 4 години. Там попаднах на изключително вдъхновяваща инструкторка. Още тогава реших, че искам един ден да имам собствена спининг зала и чрез този спорт да помагам на хората по начина, по който моята инструкторка успя тогава. Защото преживявах труден момент. Миналата година моята мечта се сбъдна, когато с мъжа ми Генадий отворихме спининг студио. Това е тренировъчна програма, която пренася натоварването и ефекта от шосейното колоездене на закрито. Вместо велосипед се кара т.нар. спинер байк. Води се за най-ефективната тренировка, измисляна до момента, за изгаряне на мазнини.

По-важното е, че спинингът е много духовно преживяване. Как се случва магията - в рамките на час под звуците на музиката и напътствията на треньора се пренасяш в друг свят. Може да звучи малко сектантско, но наистина хората успяват да се освободят поне малко от стреса и напрежението, което вече всички носим. Има вътрешноведомствена шега в спининг средите, че той е по-евтин и по-забавен от ходенето на психоаналитик", разказва Райна.

В "Бинго за милиони" попада, след като от модната й агенция "Ивет фешън" я изпращат на кастинг. "Истината е, че няколко седмици отказвах да отида, защото мислех, че нямам нужните качества", усмихва се тя. Райна попада в света на модата случайно. Преди седем години придружавала познат до някакъв офис, който се оказал модна агенция. Собственичката веднага била заинтригувана от хубостта на Райна и предложила да снима сесия за списание. Кадрите видели букерите на "Ивет фешън", които се свързали с нея. Пътувала е до много и различни точки на света.

"Няма да забравя как в 8-милионния провинциален град Ханджоу в Китай, почти село по техния демографски стандарт, бях нещо като бяла атракция. В магазините децата ме сочеха с пръст и идваха да се снимат с мен", спомня си тя. Макар да завършва право, все още мечтае за журналистика. "Не го избрах, примирих се с него. Майка ми, която е журналист по диплома, ми каза, че с право мога да репортерствам", споделя Райна.

Преди около година тя става родител за първи път, но много бързо влиза във форма. "Синът ми е страхотен. Не само защото си е мой, а защото е прекрасно да виждаш и себе си, и човека, когото обичаш, смесени в друго същество. А той наистина е уникален микс между баща си и мен. Много е смешен, прилича на анимационен герой и се смее като анимационен герой. Играем си на дежурните бебешки игри и много се смеем. Малкият заспива на силна музика с изразен бийт, но аз съм си виновна за това. Докато бях бременна, до последно водех тренировки и явно поклащането го е успивало и сега прави връзката музика-сън", усмихва се чаровницата.

Райна отбелязва, че е много щастлива да направи телевизионното си бойно кръщение именно с Владо Карамазов. "Много други хора с неговия опит биха се изнервили от ситуацията, в която те поставят до пълен новобранец. Но не и Владо. Той е страшно търпелив и загрижен как се чувствам, винаги е идвал на репетициите ми, въпреки че е изключително зает", категорична е Райна. В кухнята тя също е магьосница и всеки път събира аплодисментите. "Имам самочувствието, че всичко, което реша да сготвя, ми се получава прилично. Но семейните ни приятели харесват особено много десертите ми и конкретно една версия на тирамису", издава тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай