Пренареждане на тв ефира наесен

Пренареждане на тв ефира наесен | StandartNews.com

Спират предаването на Кулезич, "Референдум" предава на живо от Брюксел

Нови предавания, риалити формати и филми ще забавляват зрителите през септември. За интереса им по едно и също време ще се борят "Фермата" и "Биг Брадър" по bTV и Нова. Спират предаванията на Сашо Диков и Люба Кулезич. Продължават тези на Светослав Иванов и Цветанка Ризова.

Пренареждане на тв ефира ни очаква наесен. В разгара на лятната отпуска ръководствата на телевизиите трескаво редят новите програми.

Повечето от тях обаче пазят промените в тайна. Първи завесата повдигнаха от Нова. Предаванията на Сашо Диков и Люба Кулезич няма да се излъчват от септември. "От есента публицистичните предавания ще се правят изцяло с вътрешни ресурси", съобщиха от медията. Това означава, че Dikoff и "На светло..." падат от ефира, защото са външни. След 31 август "Комбина" с водещи Лора Крумова и Галя Щърбева, вече ще се излъчва в неделя, на мястото на предаването на Стажанта. А съботно-неделният сутрешен блок "Събуди се" с Мирослава Иванова ще е с нов начален час и удължена продължителност и ще смени пиперливите интервюта на Люба Кулезич. "Още от миналата година беше ясно, че те желаят да се освободят от отношенията си с външните продукции в публицистиката", коментира вчера водещата пред "Клуб Z". Тя призна, че бюджетите са били намалени. "Оправданието е, че за тях е важно да инвестират в шоупрограмите в прайм-тайма и че публицистиката не е нещо, в което трябва да се инвестира като външна продукция", коментира още Кулезич по повод решението на Нова. От септември на екран отново ще се завърнат предаванията "Часът на Милен Цветков" и "На кафе", съобщиха още от телевизията. От там отчетоха също, че "Здравей, България" е най-гледаният сутрешен блок сред хората между 18 и 49 години според проучване на Международната пийпълметрична агенция "Нилсън Адмосфер". Данните сочат също, че централната новинарска емисия е лидер на зрителите вече повече от три месеца. Съществени промени в актуалните предавания на bTV, които се радват на голям успех и стабилна аудитория, не се предвиждат, съобщиха от медията за "Стандарт". От септември се завръща едно най-гледаните предавания "120 минути". Водещият Светослав Иванов няма да пести неудобните въпроси на депутати, министри и кандидат-кметове след лятната отпуска. От септември отново ще гледаме "Cool..T", "Лице в лице", "Тази събота" и "Тази неделя".

От "Сан Стефано" пък обявиха старта на проекта "Парламентът на Европа". Чрез поредица от инициативи БНТ ще търси и анализира приликите и разликите между живота и гражданската ангажираност в различните държави на Европейския съюз. От есента на екран се завръща популярното предаване "БНТ такси". То ще бъде заснемано в осем държави на Стария континент и ще се излъчва в праймтайма. Прекосявайки Европа, екипът, начело с водещия на "По света и у нас" Спас Кьосев, ще представя живота на местните жители и техните проблеми - шестте документални филма ще се завъртят през ноември и декември. БНТ 2 пък ще реализира "Пътуващо студио". Обиколката на градове и села у нас започна вчера от Дунав мост и ще продължи две седмици. Журналистите канят местните в специално оборудван с видеоекран микробус. След края на пътуващото студио БНТ2 ще организира два телевизионни дебата в Русе и Варна с евродепутати. Предаването "Референдум" ще има специално издание от Брюксел на живо на 15 септември. Акцентът е проблемът с бежанците в страните, засегнати от емигрантския поток. Зрителите ще се разделят с водещата на "Денят започва" по БНТ Ася Методиева. Журналистката заминава на 12-месечна специализация в Унгария в сферата на политологията и тематичните науки.

Стажанта очаква среща с Нова

Журналистът Сашо Диков нямал информация за случилото се, която да съобщи пред медиите. Това каза тв водещият вчера пред София topnovini.bg. Той обясни, че още следващата седмица ще се срещне с ръководството на Нова телевизия, за да изяснят ситуацията.

Хекимян води сам до завръщането на Биляна

Антон Хекимян ще продължи да води сам сутрешния блок на бТВ. Няма да му се търси нова екранна партньорка, научи "Стандарт". Мястото се пазело за Биляна Гавазова, която е в майчинство. Старозагорецът сега е в отпуск и ще се завърне на екран само след две седмици отдих. В момента на стола на арменеца е репортерът на Новините Денислав Борисов и изявяващата се в предаванията "Тази събота", "Тази неделя" и "120 минути" Вяра Деянова. Двамата заместват Хекимян за периода 3-14 август. Според запознати Деянова може да остане и след завръщането на Хекимян, но едва ли ще е титулярка на екрана с него от есента. Преди да стане част от екипа на bTV през 2010 година, тя трупа журналистически опит в три телевизии и Дарик радио. Има опит и като водещ на съботно-неделен блок, включително в тандем с Денислав Борисов. Около Хекимян упорито се шушука, че преди партньорка за телевизията ще си намери партньор в живота. Говори се, че арменецът ще предложи брак на колежката си от Нова тв Василена Гръбчева, която работи в предаването на Милен Цветков. Очаква се при завръщането си в столицата двамата вече да са сгодени. Кога ще е сватбата обаче не е ясно, тъй като и за двамата предстои много работа през есента и едва ли ще имат време да планират толкова грандиозно лично събитие.

Рангел с още поразии в "Столичаните"

Топактьор става водещ на шоу по bTV, 15 се бият за 100 000 лв. във "Фермата"

Разправиите между Рангел и Гълъбина ще продължат с нова сила през есента. Тогава се завръща култовият български сериал "Столичани в повече", съобщиха от bTV пред "Стандарт". В деветия сезон на драматичната комедия най-върлият враг на Чеканов, Славея Лютова, ще изпадне в още по-заплетени ситуации.

Най-големият акцент в праймтайм програмата тази есен е дългоочакваният риалити формат "Фермата", който bTV обяви още през април. В него 15 българи ще избягат от цивилизацията, за да създадат ново миниобщество от нулата. Наградата за победителя е 100 000 лева. Вече е ясно, че водещи ще са Иван и Андрей. През есента bTV ще покажат и още "Истински истории" от практиката на психолога Ани Владимирова. Голяма изненада за зрителите ще бъде новото развлекателно шоу, което ще стартира по телевизията. "Водещ на предаването ще е любим български актьор", издадоха от bTV. През септември тръгва и друго популярно риалити - "Биг Брадър" по Нова телевизия. В момента тече кастинг за участници. Очаква се после да се завърти и вип формата. Според последните слухове в него може да участва един от най-известните български дуети - "Ритон". Драгомир Драганов-Чая също бил потенциален участник в риалитито. За ВИП Брадър се спрягат също имената на Маргарита Михнева, Цеци Красимирова, Ирена Милянкова.

Детската Евровизия със сцена на фантазиите

Невероятно красива сцена готвят организаторите на Детската Евровизия. Песенният конкурс ще се проведе у нас на 21 ноември в зала "Арена Армеец". В него са поканени да вземат участие 73 държави. Някои от тях вече са потвърдили, други все още обмислят включването. От БНТ са категорични, че ни очаква фантастично шоу с много забавления. Целта е България да бъде преоткрита не само от Европа, но и от всички хора по света. Организаторите очакват тази есен участниците да бъдат повече и от миналата година. Защото Детската Евровизия набира все по-голяма популярност не само сред малките таланти, но и сред големите любители на хубавата музика, коментират организаторите.

България ще използва и международна помощ в организацията и подготовката на песенния конкурс Детска Евровизия. Бюджетът за шоуто, което ще се проведе, ще е между 3 и 4 милиона лева.

Свалиха TV7 от мултиплекса

TV7 вече може да бъде гледана само при договор с кабелен оператор, тъй като е била свалена от мултиплекса. Това съобщи водещата на сутрешния блок на телевизията Диана Радева вчера.

"Вече може да ни гледате само ако имате договор с някой от кабелните оператори", обясни тя на зрител, който се оплака, че вече няма сигнал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай