19:10 ч.

10.01.15

1 мин.

954

0

0
Полин Виардо омайва Тургенев

Участниците в проекта са верни поклонници на класиката


Документалният филм "Полин Виардо - духът на една дива", ще бъде завъртян в неделя и понеделник от 18 часа в културния център G8 в столицата. Режисьорът Мария Арангелова и операторът Владимир Зенкевич разказват за създаването на едноименния театрален концерт с автор Марий Росен. Като Полин Виардо блести оперната звезда Ина Кънчева, а пианистът Людмил Ангелов ще се превъплъти в образите на Шопен и Лист. С тях е и актрисата Елена Атанасова, а сценографията и костюмите са на Мариета Ценова.


Сензация в класиката, Полин Виардо работи с Берлиоз, Гуно и Масне, композира активно и публикува над 200 песни в между 1841-а и 1905-а. Силен характер, голям талант и омагьосваща романтична природа, Полин провокира силния интерес на Тургенев. Въпреки че точният характер на отношенията им вероятно завинаги ще остане неизвестен, няма съмнение, че тяхната емоционална и професионална връзка процъфтява - от първата им среща в операта на Санкт Петербург до смъртта на великия писател.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент