Одиторска компания пое вината за гафа на Оскарите

Одиторска компания пое вината за гафа на Оскарите | StandartNews.com

"Прайсуотърхаус Купърс" се призна за виновна и се извини за невероятния гаф на церемонията по връчването на наградите Оскари, когато „Ла Ла ленд" първоначално беше обявен за Най-добър филм, а след това се оказа, че номер едно всъщност е „Лунна светлина".

Одиторската компания, която от дълги години контролира и пази секретността на гласуването и резултатите, пое отговорност за разминаването при обявяването на победителя в най-престижната категория.

Очаква се потвърждение на слуха, че нейните служители Марта Руис и Брайън Кулинан, които държат куфарчетата с имената на победителите, са допуснали елементарна грешка, тъй като не са координирали действията си зад кулисите. Съгласно организацията, когато единият от тях подаде плика на победителя в категорията на водещия, другият трябва да унищожи своя плик.

Уорън Бийти, който обяви погрешно „Ла Ла ленд" зо победител, обясни, че са му дали картонче с името на актрисата Ема Стоун, която играе именно в този филм, след което той се поколебал какво да съобщи и после показал листчето на Фей Дънауей и тя обявила „Ла Ла ленд". Ема Стоун, която спечели наградата за Най-добра женска рола, от своя страна увери, че листчето с нейното име през цялото време било у нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай