Новият ВИП Брадър: По Оруел и Живков

Новият ВИП Брадър: По Оруел и Живков | StandartNews.com

Съквартирантите изпълняват петилетките за пет дни, екипът търси артефакти от близкото минало във Фейсбук

Родният ВИП Брадър за пръв път ще въведе радикална идея, която не е почерпена от обичайния внос на концепции за шоу от такъв ранг. Тази есен идеолозите на риалитито са решили да пренесат интригите в соцатмосфера. Причината, освен обичайната ни фиксация към близкото минало, се дължи и на съвпадението между две годишнини. Първата е 30 години от прочутата "1984" от Джордж Оруел. Юбилеят, разбира се, е по-скоро художествен, тъй като книгата е писана през 1948 г., но пък е и неизбежно именно Big Brother да почете автора, от когото идва идеята за "Големият брат". Втората годишнина е реална - 70 години от 9 септември 1944 г.

За целта Къщата ще бъде напълно преобразувана. Артефактите от близкото минало ще изпъстрят стените, стаите, задачите, сценария. Предметите, вицовете, модата, отношенията, рекламите, кинопрегледите, филмите - най-интересните парчета от мозайката на соца ще бъдат екзотичен фон на случващото се във VIP Brother, който залага на печелившата комбинация от интересни персонажи, изолирани в една непривична за тях среда. "В момента подреждаме интериора. Скоро ще започнем и акция по набиране на автентични предмети от епохата. Това ще се случи през Фейсбук, на специален "коопбазар". VIP Brother ще откупи от притежателите им най-интересните, автентични и запазени вещи", твърдят организаторите на шоуто.

Това, разбира се, ще включи и вечно забавните лозунги, които ще висят по стените - например като "Рейгън - враг номер едно на тутраканската селищна система" или "Селянино, уми ли си яйцата?"

Разбира се, ставащото в Къщата ще се случва пред зоркия поглед на заслужилите вождове. Няма как да се размине без гигантски портрет на Тодор Живков; вероятно също Вълко Червенков, както и съветските идоли Брежнев, Хрушчов и Горбачов.

"Съквартирантите ще се радват на "будния глас" на радиоточката от стената, която ще направлява ежедневието им.
Пионерски мисии и комсомолски изпитания ще ги поддържат в непрестанно социалистическо съревнование, в което петилетният план ще трябва да бъде преизпълнен в петдневен срок", издават още от екипа на риалитито. И уточняват още, че ако VIP Brother съзре неморално поведение, ще бие черни печати по бедрата на провинилите се, а при рецидиви, те ще дават отчет пред Политбюро, избрано по "най-демократичен" начин. Соцкъщата няма да се посвени да включи и мрачната тема за доносите, които непрестанно ще влияят върху поведението на ВИП-овете. Мисиите им пък ще съвпаднат с нещо, което преди бе ежедневие, но пък мина достатъчно време, за да получи и особен романтичен ореол: кулинарни състезания по печене на чушки с чушкопек, затваряне на буркани със зимнина за жените, поправка на вездесъщия "Москвич" с гаечен ключ...

Разбира се, за победителите ще има и много поощрения - тържествена заря, ордени, похвали пред строя - ВИП Брадър няма да "скъпи" наградите на "образцовите" квартиранти.

Цялата атмосфера, разбира се, ще търси ироничния тон и хумора, подчинени на правилото, че дистанцията на времето позволява смях върху нещо, в което никой преди не е виждал основания за веселба. От екипа разчитат, че освен забавление, шоуто ще успее да активира и куп мили спомени от близкото минало. От екипа ще оглеждат и за експертни коментатори на темата, с идеята риалитито да предизвика и разговор за социализма. Не е изключена идеята и ставащото в Къщата да получи и съответния саундтрак - естрадните хитове, които съпътстваха епохата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай