Носителка на Оскар в журито на „Златна роза”

Носителка на Оскар в журито на „Златна роза” | StandartNews.com

Варна. Носителката на Оскар за чуждоезичен филм „Ничия земя" на Данис Танович/Словения/ - Дуня Клеменц ,собственик на продуцентската компания „Студио Май/ е в журито на 32-тото издание на фестивала за българско кино „Златна роза".Най-голямото събитие за българския игрален филм е от 11 до 17 октомври във Фестивалния и конгресен център във Варна.

Председател на журито е Емил Христов, режисьор на победителя на миналото издание – филма „Цветът на хамелеона". Той е познат на киноманите като оператор на филмите „Аз, графинята, „Дневникът на един луд", „Закъсняло пълнолуние", „Шивачки",

„Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", „Дзифт" и др.Международното участие в журито на фестивала, което е за първи път, се представя и от Жан-Франсоа Буржо, кинокритик и директор на международния кинофестивал за средиземноморски и черноморски филми Ситемед/Франция/, от Юлек Кеджерски – продуцент от Германия.Родното участие е на Кристина Стоянова-кинокритик и изследовател от България /Канада.Журито връчва две награди „Златна роза" на филмите от конкурсната програма-за най-добър пълнометражен и късометражен.Ще има специална награда на град Варна, на публиката и на журналистите.Водещи на официалните церемонии са Красимира Демирова и Камен Воденичаров.

По време на 32-рия фестивал на публиката във Варна ще гостуват любимците й Руси Чанев, Георги Дюлгеров, Мартина Вачкова, Башар Рахал, Ники Илиев, Димитър Рачков, Андрей Слабаков, Ернестина Шинова, Асен Блатечки и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай