Ненчо Балабанов: Луднах заради новото шоу

Мария Игнатова и Ненчо Балабанов за първи път ще бъдат рамо до рамо като водещи БУЛФОТО

Ненчо Балабанов: Луднах заради новото шоу | StandartNews.com

Чакаме да се съберат таланти за "Х Фактор", каза продуцентът Маги Хавладжиян

Ненчо Балабанов и Мария Игнатова са новата телевизионна двойка водещи в националния ефир. От три седмици те снимат музикалното шоу "Пееш или лъжеш", продуцирано от „Глобал дрийм" на Маги Халваджиян. Големият старт е довечера в 21 часа по Нова. Щурото състезание по надлъгване между средностатистически мераклии за изяви и известни родни певци ще има седем епизода, излъчени в седем седмици. А триумфалният финал ще бъде излъчен навръх Нова година.

Във всеки от епизодите ще има гост-звезда. Вчера бяха обявени и последните две имена - Йорданка Христова и Марги Хранова. Първите пет са Любо Киров, Криско, Люси Дяковска, Веселин Маринов и Наско от Б.Т.Р. В шоуто ще има и съветници, които трябва да помагат на звездата в избора - Димитър Рачков, Васил Василев-Зуека, Милица Гладнишка, Алекс Раева и Емил Кошлуков. Участието им обаче не е свързано с пеене. Те ще трябва да изберат дуетна половинка между осем неизвестни човека, избрани чрез кастинг. Само някои от тях обаче имат гласови възможности, както всъщност подсказва заглавието на шоуто - "Пееш или лъжеш". Останалите са там, за да заблудят звездата и да направят конкурса за дует по-забавен и по-интригуващ. Осемте кандидати ще преминават през четири етапа на прослушване, като след всеки ще отпадат по няколко, докато на финала изпълнителят ще избира между двама. Кастингът започва с "Първо впечатление", в което осемте нито говорят, нито се движат, а само заемат атрактивни пози с микрофон. Ще бъдат излъчени и кратки клипчета за всеки, а гласът им ще се чуе за 1/3 от секундата, т.е. видеата повече ще заблуждават, отколкото ще подсказват.

Във втория етап осемте ще могат да говорят и да покажат пред звездата и съветниците друг свой талант или умение - например дама ще демонстрира как се сменят памперси за минути. Третият етап в кастинга е "липсинк". В него кандидатите ще се правят, че пеят, а гласът им ще е на запис. Уловката тук е, че на плейбека може и да не е техният глас. Избиращата звезда трябва да разгадае. Четвъртият кръг е "100 секунди", в който певецът задава въпроси на останалите кандидати. Следва финал или моментът на истината, когато се разбира дали избраният може или не може да пее. Независимо от разкритието обаче едно е сигурно - чекът му е за три хиляди лева. Любо Киров е първата звезда, която довечера ще си избира половинка. Но задачата му няма да е лека - певецът доста ще се поизпоти, докато разгадаее кой го баламосва и кой е искрен. А накрая убеден, че е направил правилния избор, ще остане доста изненадан. "Ако знам, че ще дойда да ви лъжа, така ще се подготвя, че ще ви направя напълно луди", пошегува се продуцентът Маги Халваджиян. "Аз вече съм почти луд. Вече се съмнявам във всичко и всички", тутакси призна Ненчо. "Пееш или лъжеш" е по патент от Корея, а България е първата държава в света извън Азия, която ще адаптира шоуто. Досега то е реализирано само в Китай и Тайланд, а дали ще повлече крак и в Западния свят, предстои да видим. Но факт е, че вече е номинирано за "Еми" в категорията "развлекателно предаване". "Тази година решихме - и ние, и Нова телевизия, да няма "Х фактор". Шоуто ще си почива, за да се съберат малко нови пеещи. Защото легендите "колко сме талантливи" са наистина само легенди. В България наистина има забележителни таланти, но не чак толкова много", обясни Маги Хавладжиян за нетрадиционния избор, направен след дълги часове гледане на най-различни световни риалитита. "Това шоу може да се гледа от цялото семейство - без да караш детето да запушва ушите си заради нецензурни думи или да го изпращаш да си лягаш. А и след като всички по софийските улици те гледат лошо, сякаш всеки момент ще те удушат, е хубаво, като се прибереш, да гледаш нещо весело и приятно. Все едно си на караоке. Аз ходя често - там 70 процента от хората не знаят изобщо какво правят", допълни Халваджиян.

Люси Дяковска пък плакала няколко пъти, докато избирала своята дуетна половинка. "Чувствам се отговорна, защото всеки е дошъл да победи. Някои ми казваха, че дует с мен е мечтата на живота им. Ставаше ми тъжно, когато някои си тръгваха. Но всичко е много забавно. Дори ако сме излъгани, не се сърдим, а се веселим", каза Люси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай