"Момчетата от Медисън авеню" се завръщат

"Момчетата от Медисън авеню" се завръщат  | StandartNews.com

От 19 април, вторник, любимата на милиони зрители телевизионна драма "Момчетата от Медисън авеню" се завръща в ефира на БНТ1. Шестият сезон ще се завърти в програмата на обществената телевизия всеки вторник и петък от 22.05 ч.

Действието в 13-те нови епизода се развива между декември 1967 г. и ноември 1968 г. Героите са все така енергични и блестящи. Пълни са с ентусиазъм за завладяване на рекламни пазари. За съжаление не могат да се похвалят с успехи в личния си живот. Провал след провал следва рекламистите, които се чувстват все по-самотни и раздвоени.

"Mad Men", както е оригиналното заглавие, е по идея на Матю Уейнър. От 2007 година насам е отличен с 5 награди "Златен глобус", 16 награди "Еми", 309 номинации и десетки други отличия. През 2013 г. "ТВ Гайд" го поставя на шесто място в класацията си за най-добрите драматични поредици за всички времена. Американската гилдия на сценаристите пък му отрежда седма позиция сред поредиците с най-добър сценарий. Продукцията остава в историята и като първата с "Еми" за най-добър драматичен сериал, излъчван по кабелна телевизия. През 2016 г. главният актьор от сериала Джон Хам печели наградата "Златен Глобус" за най-добър актьор в телевизионен сериал. Всъщност той я грабва 2 пъти и е номинират 6 пъти за нея. Когато получил второто отличие, името му било изписано грешно. Вместо "Jon" стоял надписът "John".

Освен Хам в звездния каст на продукцията са още Дженюъри Джоунс, който е познат от "Американски пай: Сватбата", Кристина Хендрикс, известна с ролята си в "Живот на скорост" и Джон Слатъри, който блесна в "Гадна компания".

"Момчетата от Медисън авеню" пресъздава рекламния свят и промените в американското общество през 60-те години на миналия век. Действието се развива в Ню Йорк Сити. Името на телевизионната поредица идва от сленга "mad men", с който са се наричали рекламистите, работещи на "Медисън авеню". В центъра на сюжета е Дон Дрейпър (Джон Хам) - един от основоположниците на рекламната агенция "Стерлинг Купър Дрейпър Прис". Заедно с партньорите си Дон се наслаждава на успех в сферата на рекламата. Конкуренцията обаче става все по-силна и индустрията започва да се променя радикално.Единственият начин за оцеляване е компанията на Дон да се адаптира към промените възможно най-бързо. Това се отразява на всички нива в йерархията на компанията. Дон е един от най-талантливите началници в рекламния бизнес. Множеството тайни от миналото и настоящето му обаче заплашват да нарушат отношенията му както с хората от компанията, така и с неговите приятели и роднини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай