"Междузвездни войни" чупи рекорди

"Междузвездни войни" чупи рекорди | StandartNews.com

Барак Обама завърши последната си за годината пресконференция с думите, че отива да гледа киносензацията

Седмият епизод от сагата събра 250 милиона долара само за ден

Новият седми филм от фантастичната киносага "Междузвездни войни: Силата се пробужда", който тръгна по екраните миналия петък, вече започна да чупи рекорди. Епизодът от култовата поредица събра рекордните 250 милиона долара в първия ден от показването си по целия свят, предаде Асошиейтед прес.

"Силата се пробужда" тръгна ексклузивно в отделни кина в сряда, а в петък вече продажбите на билети поставиха рекорд за премиера на филм във Великобритания, Германия, Австралия, Бразилия. В САЩ и Канада филмът е събрал 120 милиона долара. Така лентата счупи предишния рекордьор по този показател - "Хари Потър и даровете на смъртта", която за първия ден от показването си през 2007 г. в Северна Америка събра 91 милиона долара. Седмият епизод натрупа и около 130 милиона долара в други страни, отбелязаха от компанията "Дисни". Филмът отбеляза и най-големите приходи за един ден във Великобритания - 14 400 000 милиона долара. Единствените разочаровани са феновете на сагата в Гърция и Индия, защото лентата ще тръгне там по екраните на 24 декември.

Самият президент на САЩ Барак Обама завърши заключителната си за годината пресконференция с думите: "Отивам да гледам "Междузвездни войни". Е, благодаря ви!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай