Меги от "Птиците умират сами" пие бг ракия

Меги от "Птиците умират сами" пие бг ракия | StandartNews.com

Джак Никълсън си изгубил ума по актрисата, завладяла мъжките фантазии в Холивуд
Рейчъл Уорд и съпругът й Браян Браун прекосиха с коне Балкана и се влюбиха в България

Меги от "Птиците умират сами" бе в България 30 години след старта на култовия тв сериал. Рейчъл Уорд, изиграла ролята на прекрасната, но забранена любима на кардинал Ралф де Брикасар, в интервю за "Панорама" по БНТ съвсем сериозно обясни, че е тук на сватбено пътешествие със съпруга си Браян Браун. Защото въпреки че са заедно също от 30 години, до този момент не са успели да осъществят "протоколното" приключение.

"Луда съм по конете. Имате най-невероятните екземпляри. С Браян яздихме 160 километри през Балкана, тръгвайки от Априлци. Навсякъде ни предлагаха ракия. Влюбихме се в България - планините ви са изумителни", призна Уорд.

Актрисата обаче не скри, че има и друга, по-неприятна причина да е тук. Тя посети в Софийския затвор австралиеца Джок Пол Фрийман, който излежава присъда за убийството с нож на българина Андрей Монов през 2007-ма. Британката, която живее в Австралия, е близка на семейството му. Надява се, че Джок, който е приятел на една от дъщерите й и съученик на сина й, да бъде прехвърлен в родината, където да остане зад решетките.

Милиони от цял свят не забравят и до днес "Птиците умират сами". Класическата драма, екранизация по едноименния бестселър на австралийската писателка Колийн Маккълоу, се завъртя по Нова и тази година. Отец Ралф на Ричард Чембърлейн и Меги Клиъри на Рейчъл Уорд за пореден път плениха публиката със своята изпепеляваща любов, въпреки че целият свят е наясно с неговото сексуално безразличие към жените.

"Идеята за забранената страст привлича хората. Изненадана съм колко много мъже са гледали "Птиците". Ричард допринесе изключително за успеха на филма, обожаваха го. Всяка млада католичка може да има фантазии за свещеник. Мистичният елемент е в борбата между Бога и жената, между чувствата и табутата. Всеки може да се отъждестви.

Критиците бяха остри

Но зрителите ни харесваха. Впечатлена съм колко много все още го помнят", споделя Уорд.

Разтърсващата киносага е смятана за една от най-великите любовни истории на всички времена. Печели 6 награди "Еми" и четири отличия "Златен глобус". Действието на сериала се развива в Австралия, но снимките са в САЩ. Някои от сцените са заснети в южната част на Калифорния и на най-стария от Хавайските острови - Кауай. Чембърлейн, който днес е на 80, се премести да живее на съседния Оаху, където има очарователна къща. Там написа и автобиографията си Shattered Love, в която официално призна, че е гей.

На 16 Рейчъл става модел на "Вог", по-късно дели квартира с актрисата манекен Дарил Хана. Посещава училище по изкуствата в Лондон. Дълго време, в края на 70-те, е гадже на Дейвид - сина на Робърт Кенеди. После красавицата се залюбва с Джак Никълсън. Разликата между британката и човека, който твърди, че е спал с 5000 жени, е 21 години.

"Онзи живот не струваше нищо. Искам да се движа в света с душа и сърце", е признанието й с днешна дата. Талантливата британка, която сега е на 57, продължава да жъне успехи главно като режисьор и сценарист. "За Ричард сериалът донесе слава. За мен - отворени врати към Холивуд. Но и съпруг - там се запознах с Браян", разказва Уорд.

В лентата Браун играе Люк О'Нийл, който се жени за Меги, но не успява да я направи щастлива. Прадядото на родената в Корнуел красавица е бил генерал губернатор на Австралия.

В рода й са все потомствени аристократи

Рейчъл е внучка на граф Уилям Уорд. Расте с бавачки, на 8 вече е в интернат, ходи на ваканции по далечни места. "Бях наясно с привилегиите и се чувствах неловко", не крие тя.

Люк е син на музикант по баровете и чистачка. Когато се женят, пресата започва истинска атака срещу любовта на актьорите. Заглавия като "Бездомникът и красавицата" се опитват да откажат двамата от чувствата им. Противно на сериала, в живота те са щастливо женени вече 30 години. Имат две дъщери, Роузи и Матилда, и син Джо. Браян продължава да се снима, играейки предимно отрицателни персонажи.

"Птиците умират сами" донася на Уорд и Браун номинация за най-добри актьори на "Глобусите" през 1984-та, а Рейчъл е в първата десетка за най-красивите жени в САЩ. Меката на киното в Ел Ей обаче е най-голямото й разочарование.

"В повечето си холивудски роли бях проекция на мъжката фантазия. Много е плоско, направо двуизмерно. Затова от дълги години предимно пиша и режисирам. Холивуд е смазващ. Машината там е победителят, тя доминира срещу артистичното кино. Трябва да си четири пъти по-добър, за да тръгне мълвата от човек на човек и да получиш ангажимент.

Режисурата е най-невероятната работа

И мъжете знаят това, няма току-така да я изпуснат. Искам да разказвам истории, в които жените командват парада. Канех се да снимам подобен сюжет, чиито права закупи Стивън Спилбърг, но за съжаление няма да стане", казва Уорд.
Рейчъл и съпругът й се занимават активно със социални дейности. Семейството открива таланти сред бездомници и им отваря вратите за киното и театъра. Заради благотворителността им двамата са удостоени с Ордена на Австралия за заслуга в полза на обществото. Уорд се интересува от съдбата и социалната роля на нежния пол, ръководи фондация за жени и деца в риск. Нарича ги "истории за превъзмогване", които би разказала във филм.

"Животът е пътешествие. Някои имат по-трудно пътуване. Но трябва да напредваме с любов, разбиратество и прошка, не с ярост и тъга", е житейската философия на порасналата Меги Клиъри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай