Мегазвезди още чакат "Оскар"

Ди Каприо, Деп и Нортън още са с празна витрина

Мегазвезди още чакат "Оскар" | StandartNews.com

Лео, Том Круз и Джони Деп са сред най-пренебрегваните световни любимци

20 суперизвестни актьори и световни любимци все още не могат да се доберат до престижната статуетка "Оскар". Всеки от тях е получавал номинация, но не е държал реч със златото в ръце.

Каръкът преследва най-стремглаво Леонардо Ди Каприо, отчитат зад океана. Той е номиниран пет пъти - в "Защо тъгува Гилбърт Грейп" (1994), "Авиаторът" (2005), "Кървав диамант" (2007) и за ролята си във "Вълкът от Уолстрийт" (2014).
Джулиан Мур от години също чака своята награда. Тя е била номинирана пет пъти и сега има реален шанс за отличието с ролята си в драмата "Все още Алис". Първата й номинация е през 1998 г. за най-добра поддържаща роля в "Буги нощи". След това през 2000 г. за "Краят на аферата", през 2002 г. за "Далеч от рая", а през 2003 г. за най-добра поддържаща в "Часовете".

Въпреки блестящата си кариера Майкъл Кийтън получи шанс за златото чак сега: с ролята си в "Бърдмен", който се счита за фаворит на тазгодишните награди. Том Круз също е сред ощетените фаворити, които все още не могат да грабнат отличието. Той има три номинации - за "Роден на четвърти юли" (1997), "Джери Макгуайър" (2000) и за "Магнолия". Любимецът на жените Робърт Дауни-младши вече повече от 20 години чака да сложи ръка върху статуетката.
През 1993 г. Робърт беше номиниран за своя Чаплин, а през 2009 г. за комедията "Тропическа буря".

А най-скандалното според феновете е липсата на големия Харисън Форд в списъка с отличниците на Академията. Индиана Джоунс има само една номинация за най-добър актьор, и то от много отдавна - във филма "Свидетел" (1986). Фамозният Джони Деп изненадващо все още не притежава "Оскар". Той имаше този шанс на три пъти - за "Карибски пирати", "Пътят към Невърленд" и "Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт". Страхотният Едуард Нортън би могъл да грабне статуетката за пръв път тази година - номиниран е за поддържаща роля за "Бърдмен". Според Академията ролите му в "Древно зло", "Аполо 13", "Шоуто на Труман" и "Американска история X" не бяха достатъчни за най-голямото призвание.
Сред останалите мегазвезди, които още държат празна витрина, са Джон Траволта, Гари Олдман, Лиъм Нийсън, Джон Малкович, Самюел Джаксън и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай