Майкъл Кейн: Голата "Мис Вселена" ни изненада в басейна

Майкъл Кейн: Голата "Мис Вселена" ни изненада в басейна | StandartNews.com

Паоло Сорентино "забрави" да ни предупреди за съблечената красавица, казва легендарният актьор

Сър Майкъл Кейн е от онова легендарно поколение британски актьори, които предизвикаха истинска революция в киното. Той, Питър О'Тул, Шон Конъри, Иън Маккелън, Лорънс Оливие, белязаха седмото изкуство с брилянтни роли и незабравими филми. Неизкушените от качествено кино знаят Кейн най-вече като иконома на Батман. Разбира се, това е най-касовото му, но далеч не най-добро превъплъщение. Майкъл има беден произход - родителите му едва свързват двата края. Упоритостта и таланта му обаче го довеждат до върха.

Последният филм, в който Кейн блести, е шедьовърът "Младост" на Паоло Сорентино. Пред сайта lwlies.com, Майкъл разказа за пикантните моменти от снимките на лентата, особено за сцената в басейна с "Мис Вселена".

Ето какво разказа актьорът:

- Става ли по-трудно да помните реплики с годините?

- Не. Прекарах 60 години от живота си, учейки диалози. Промяната е по-скоро друга: вече ми отнема десет пъти по-дълго време да ги запомня. Веднъж обаче щом изреченията влязат в паметта ми, не излизат от там. На млади години обаче бях машина. Даваха ми страница с реплики и аз казвах: "Хайде, започваме снимки след 20 минути". Толкова време ми трябваше. Сега обаче казвам: "Ще го снимаме следващата седмица".

Паметта ми е като компютър. Спомням си всяко шибано нещо. И това е ужасно. Съзнанието ми е пълно с толкова много неща, че имам нужда от някакъв човек, който да отиде там и да ги изхвърли, както се изхвърля боклук.

- Изглеждате като много лоялен човек. Играли сте прочути свалячи, а в същото време сте женен вече от 50 години...

- Всъщност, 46.

- Каква е тайната на дългия брак?

- Аз и всичките ми приятели преследвахме момичетата, когато бяхме млади и всички се оженихме по едно и също време. А после имахме щастливи бракове и никой не се разведе.

- Но вие сте кино звезда, пред вас винаги е имало всякакви опции от към жени...

- Да, знам това. Но все пак аз се ожених за най-красивата жена, която някога бях срещал. И тя все още е. И на стари години прекарваме ужасно много време заедно.

- Чувствали ли сте, че пренебрегвате децата си заради кариерата?

- Не. Винаги, когато съм имал голямо пътуване, съм вземал със себе си цялото ми семейство. Ето, през лятото ще снимам филм в Ню Йорк. Няма обаче да стоя в хотелска стая. Наел съм къща с басейн и тенис корт.

Дори внуците ми с техните гледачки ще бъдат там. Аз винаги пътувам с голяма тайфа

- Какво е чувството да сте дядо?

- Ох, ако започна да говоря за тях, ще отнеме шест часа. Едното момченце ужасно много прилича на мен, само дето е по-хубаво. А другите две са близнаци. Аз не ги чувствам като внуци, а като мои деца. Един ден те гледаха реклама на Батман. По едно време се усетиха, че и аз съм намесен, видяха ме на екран. Внукът ми ме попита: "Познаваш ли Батман?" Да, отговорих, той ми е приятел. Няколко дни по-късно, внукът ми се изправил пред целия клас в училище и казал: Моят дядо е приятел на Батман! Настъпил шок...

- Впрочем, има много шеги и колажи в интернет, свързани с ролята ви на иконом на супергероя.

- Това не ме притеснява. Аз също обичам да се шегувам със себе си.

- Как ще опишете филма "Младост" и усещането ви за него? Ролята ви там бе страхотна.

- Филм за живота. Смешен, тъжен... Не е комедия, не е драма, не е сатира, не е мюзикъл. Това е Паоло Сорентино. Несравним!

- Как заснехте сцената с "Мис Вселена"?

- Интересното е, че водата после бе добавена с ефекти. Беше ми ужасно трудно да играя така, сякаш наоколо басейнът е пълен.

- Но "Мис Вселена" не е била правена с ефекти...

- Тя е невероятно красива, красива, красива...Когато е видях, дъхът ми спря. Прекрасно момиче. Изключително умна и талантлива. Впрочем, не знам дали знаете: Паоло изобщо не ни каза за нея. Само беше споменал, че някой ще влезе при нас. А че ще е "Мис Вселена" без дрехи, кой би предположил?!

Просто си седяхме в басейна и после тя, гола и прекрасна, се приближи към нас

Затова израженията ни са толкова стреснати: той засне абсолютно натуралната ни реакция.

- От кои актьори си се учил?

- Хъмфри Богарт и Марлон Брандо. От Хъмфри научих как да говоря така, както се произнасят думите в обикновения живот. Това му беше силата - страхотната естественост. А Брандо беше просто невероятен. Само с присъствието си казва всичко. Харесвам двамата защото идват от работническата класа. Те първи сбъднаха тази актьорска мечта, да започнеш от нищото и да стигнеш до върха. Във Великобритания аз също дебютирах с подобен възход.

- Какво мислите за наградите, важни ли за вас?

- Ние във Великобритания казваме така: Вземаш "Оскар" и той е за играта ти. Получаваш рицарско звание и то е до живот.

- Каква е актьорската ви тайна?

- Най-вече публиката да почувства близост с мен. Да разбере, че съм техен човек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай